Παναγιώτης Στάϊκος: Καλά πήγαν να μας γυρίσουν στην εποχή με τις ακόνες; - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

22 Οκτωβρίου 2018

Παναγιώτης Στάϊκος: Καλά πήγαν να μας γυρίσουν στην εποχή με τις ακόνες;

Καλά πήγαν να μας γυρίσουν στην εποχή με τις ακόνες;;;;;!!!!!

Καλά 50 μήνες διακυβέρνησης της Δημοτικής Αρχής και δεν μπορεί ακόμη, να κάνει κάτι, που να είναι σύμφωνο με τον νόμο και με πλήρη ασέβεια προς το Δημοτικό Συμβούλιο, να το κάνει χωρίς απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου;;;;!!!!

Καλά πήγαν να μας γυρίσουν στην εποχή με τις ακόνες, όπως δείχνει μια παλιά φωτογραφία του φίλου Τίμου Τσαμποδήμου πριν το 1973 ;;;;!!!!!! Και καλά να άρχιζαν να κόβουν τα πεύκα από την πλευρά του Ξενοδοχείου, θα έλεγα υπάρχει μια λογική, για να μην πέσουν τα πεύκα επάνω στο Ξενοδοχείο, πράγμα για το οποίο έπρεπε να έχουν φροντίσει και να έχουν πάρει τις απαιτούμενες άδειες και να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά ξεκίνησαν από την πλευρά προς Μύτικα (τώρα τα είδα με τα μάτια μου και έφριξα) και εκείνα απλά ήθελαν κούρεμα οι κορφές τους και τώρα είναι υπόλογοι στον νόμο και έχει σχηματισθεί δικογραφία για τον Αντιδήμαρχο, που ήταν εκεί και για κάποιους άλλους, για τους οποίους αδιαφορώ και πήγαν και πολίτες ως μάρτυρες κατηγορίας. 

Αυτό το δασύλλιο αν είναι ασφαλείς οι πληροφορίες μου, φυτεύτηκε επί Προεδρίας του κυρίου Βασιλείου Στράτου, έγινε η πλαζ και το περίτεχνο πλακόστρωτο μπροστά της, όπου εμείς είχαμε κατασκευάσει και έναν μικρό μόλο 10 μέτρων για να προστατεύει αυτό από τα μεγάλα κύματα του Χειμώνα και αριστερά και δεξιά του υπήρχε αρκετή πλαζ και δεν ξέρω ποιος και γιατί τον ξήλωσε (μέγα λάθος), όταν από τον ίδιο ανοίχτηκε και ο παραλιακός δρόμος, ο οποίος δεν υπήρχε και οι πολίτες δεν μπορούσαν να πάνε παραπλεύρως της θάλασσας, πράγμα το οποίο για την εποχή του ήταν πολύ σημαντική Αστική Ανάπλαση και εμείς το 1978 κατασκευάσαμε στον δρόμο αυτό το αλιευτικό καταφύγιο στο Εσχατολάγκαδο, με το οποίο εξυπηρετούνται περίπου 100 σκάφη και συμπληρώσαμε αυτό το σημαντικό έργο, όπως κάναμε και με τις άλλες δυο σημαντικές Αστικές αναπλάσεις, που έγιναν στην Προεδρία του κυρίου Βασιλείου Στράτου, τη παραλιακή πλατεία, την οποία έφτιαξε εκείνος και την πλευρά του λιμανιού μπροστά στις καφετέριες, που υπήρχαν τα ογκολίθια και έγινε ένας σύγχρονο λιμάνι, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες της πόλης ακόμη και σήμερα!!!!

Μέχρι τότε η πλατεία ήταν (5) πέντε μέτρα από τα μαγαζιά και ήταν με χώμα, το οποίο οι καταστηματάρχες τα καλοκαίρια κατάβρεχαν με νερό από την θάλασσα και τότε ασφαλτοστρώθηκε όλη η πλατεία και τσιμεντοστρώθηκε ο δρόμος του λιμανιού, που περνούσαν τα φορτηγά και φόρτωναν τα εμπορεύματα του λιμανιού!!!!

Και ήλθαμε εμείς στην θητεία μου το 1978 και 1992 και την πλακοστρώσαμε σε δύο φάσεις και κάναμε και τα παρτέρια με το γκαζόν και τους φοίνικες, το οποίο ήταν πραγματικό γκαζόν πάντα ποτισμένο και κουρεμένο (τώρα ή θα είναι ξεραμένο από έλλειψη ποτίσματος ή θα είναι ακούρευτο και θα βόσκουν πρόβατα!!!) και αλλάξαμε τις τσιμεντένιες φωτιστικές κολώνες, που έμπαιναν την εποχή εκείνη με καλαίσθητες μαντεμένιες κολώνες και όχι αυτά τα τερατουργήματα,που μπήκαν τώρα!!!

Και στη Πλατεία του Αγίου Νικολάου, η οποία ήταν με χώμα, μέχρι την εποχή που πλακοστρώθηκε επί κυρίου Στράτου με τα παρτέρια με τα όμορφα λιγούστρα και είχε κατασκευασθεί και ένα όμορφο σιντριβάνι, και εμείς σεβόμενοι το έργο φυτέψαμε, όσα λιγούστρα είχαν χαλάσει, φυτέψαμε φοίνικες, οι οποίοι είχαν φθάσει (5) πέντε μέτρα και αλλάξαμε μαντεμένιες φωτιστικές κολώνες και φυτέψαμε και γύρο –γύρο νεραντζιές γιατί στην Αυτοδιοίκηση πρέπει να υπάρχει συνέχεια, όπως είχαμε κόψει τις κορυφές των κυπαρισσιών στην πλατεία, χωρίς να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ αφού το κάναμε με τον γερανό του Ηλεκτρολόγου, ο οποίος άλλαζε τις λάμπες του Δήμου και τους εργάτες του Δήμου και τα ξύλα που κόπηκαν τα έπαιρναν αμέσως οι πολίτες για τα τζάκια τους και μετά οι φοίνικες ξεράθηκαν, γιατί δεν καταπολεμήθηκε έγκαιρα το Αφρικανικό σκαθάρι. Να τους πούμε λοιπόν μπράβο για το κούρεμα πάλι των κυπαρισσιών στην πλατεία, το οποίο έπρεπε να είχε γίνει από καιρό, αλλά για το έγκλημα με τα πεύκα στο γκρεμό δεν τους λέμε μπράβο, γιατί θα μας γύρναγαν στην εποχή με τις ακόνες, το οποίο δεν σταμάτησα εγώ αλλά οι πολίτες του Αστακού, οι οποίοι τα αγαπούσαν και εγώ όταν μου το κατήγγειλαν, ως όφειλα, πήρα τηλέφωνο τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος, ο οποίος μου είπε, ότι βρισκόταν ήδη το περιπολικό του Δήμου εκεί και είχε επιληφθεί του θέματος και όπως πληροφορήθηκα από πολίτες, οι οποίοι εκλήθησαν ως μάρτυρες στην Αστυνομία σχηματίστηκε Δικογραφία εναντίον του Αντιδημάρχου, που ήταν εκεί και κάποιων άλλων.

Οι πολίτες λοιπόν σταμάτησαν αυτό το έγκλημα και μπράβο τους και δεν φοβήθηκαν να πάνε και ως μάρτυρες στην Αστυνομία!!!! 
 


Εμείς λοιπόν σκοπεύουμε, αν μας εμπιστευθεί ο λαός του Δήμου μας, εκεί που έγινε το έγκλημα, θα φυτέψουμε 100 νεραντζιές, όπως στην πλατεία και στον κεντρικό δρόμο της Αγοράς, τις οποίες φυτέψαμε όταν με τον μεγάλο παγετό του 1987 ξεράθηκαν οι φίκοι και υπήρχαν μόνο (5) πέντε και είχαν αρχίσει να σηκώνουν τα πεζοδρόμια (οι φίκοι είναι δένδρα για μεγάλους χώρους όπως στο πάρκο, στο οποίο το γκαζόν το άφησε η Δημοτική Αρχή και ξεράθηκε και βλέπει κανείς την ασχήμια από την μια και την ομορφιά του ποδηλάτου Αντίκα Bismark, το οποίο όταν μου το χάρισαν, φαίνεται σκουριασμένο και εγκαταλειμμένο και εγώ με πολύ αγάπη το μετέτρεψα σε Αριστούργημα), όπως και οι ευκάλυπτοι, τους οποίους είχαμε φυτέψει μπροστά στην παιδική χαρά και επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο αντικατέστησε με άλλα δενδράκια και δεν με πείραξε καθόλου, οι οποίες νεραντζιές είναι εντελώς εγκαταλειμμένες και μην επιχειρήσουν τώρα βαθύ κούρεμα, γιατί θα τις καταστρέψουν, αλλά τον Φεβρουάριο, για να είναι όπως της πλατείας και έτσι εκτός από την ομορφιά που θα πρασινίσει το τόπος, θα συγκρατείται και το χώμα στον γκρεμό, για να μην πέσει ο δρόμος και έχουμε μετά και άλλα και θα βγάλουμε και τις απαραίτητες άδεις για να κοπούν και τα λίγα πεύκα που έμειναν ακόμη και να φυτευτούν και εκεί νεραντζιές .

Αυτό είναι δέσμευση για εμάς. 
 

Εμείς έχουμε δεσμευτεί να υπάρξει μια πολιτισμένη προεκλογική περίοδος, όπου από εμάς δεν θα υπάρξουν χαρακτηρισμοί ή επιθετικοί προσδιορισμοί, αλλά πολιτικός διάλογος με επιχειρήματα και προτάσεις.

Και ας έρθω τώρα στην απειλή την οποία δέχθηκε ως δεύτερο σχόλιο στο ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS στην ανάρτηση για την κοπή των πεύκων, το οποίο ευχαριστώ ειλικρινά, που την δημοσίευσε και έλεγε με Αγγλική γραφή Στάικο θα σε λιώσω και τα υπόλοιπα,τα οποία φαίνονται στην φωτογραφία, την οποία επισυνάπτω και λέω σε αυτή την ανώνυμη λειράτη κότα για τον δικό μου υπαρξιακό κώδικα εδώ στο Ξηρόμερο η απειλή είναι συνώνυμο του θάνατος, γιατί η ίδια γράφεται μέσα σε ένα μήνα δύο φορές. Άκουσε λοιπόν «φίλε» αφού θέλεις αυτό το βιολί :

Εδώ έχουμε «πόλεμο». Πόλεμο για να λειτουργήσει ο Βιολογικός και να πάψει η μπόχα από το λιμάνι. Πόλεμο για να λειτουργήσουν τα σφαγεία. Πόλεμο για να έχει ο Αστακός, το Αρχοντοχώρι , το Καραϊσκάκη και όλα τα χωριά του Δήμου μας νερό αρίστης ποιότητας όλο το 24ωρο. Πόλεμο με τις λακκούβες για λίγα φορτηγά ψυχρής πίσσας. Πόλεμο για τα μεγάλα και μικρά οδικά δίκτυα του Δήμου. Πόλεμο για να προμηθευτεί ο Δήμος Δημοτικό Ασθενοφόρο, για να μην μένουν αβοήθητοι ασθενείς των οποίων κινδυνεύει η ζωή, όταν δεν υπάρχει οδηγός στην βάρδια στο Κέντρο Υγείας. Πόλεμο για να είμαστε αρωγοί σε κάθε επενδυτική και αναπτυξιακή δραστηριότητα στην περιοχή!!!!!

Και μάθε από εμένα, πως τα παλληκάρια και όχι οι παλικαράδες, όταν πηγαίνουν στο πόλεμο, είναι έτοιμα και να πεθάνουν με το κεφάλι ψηλά πιστοί στον υπαρξιακό τους κώδικα, αλλά πριν πεθάνουν, είναι έτοιμα να πεθάνουν αρκετοί άλλοι!!!!!

Και αν χρειαστεί να βάλω την πεντάρα με τα εννιάρια στο στόμα μου, πρώτα θα την έχω βάλει στον κ@λο κάποιων λειράτων κοτών. Ετοίμασε λοιπόν τον …. σου, για να φθάσουν τα εννιάρια μέχρι το κεφάλι σου και να σου πετάξουν τα μυαλά στον αέρα, αν έχεις καθόλου μυαλό ανώνυμη κότα!!!

Γκέγκε λοιπόν, όταν ο Στάικος είναι έτοιμος, αν χρειαστεί και να πεθάνει, τις απειλές σου τις γράφει στα «φρύδια» του!!!!

Αν έχεις τα κότσια δοκίμασε τις δυνάμεις σου και έλα να με λιώσεις, όπως λες με τις επαναλαμβανόμενες απειλές σου και να δεις, πως θα έχεις πέσει γονατιστός και μάταια θα με εκλιπαρείς για το σαρκίο σου.

Γκέγκε!!!!!

Και καλά για τα πεύκα οι φίλοι μου από τις δύο παρατάξεις τις αντιπολίτευσης, γιατί της μείζονος τα προβλήματα είναι γνωστά, έκαναν πως δεν είδαν τίποτα, αλλά όταν αυτός ο ανώνυμος τύπος εκτόξευε αυτές τις απειλές, εσείς φίλε Λευτέρη, φίλε Παναγιώτη, φίλε Τάκη και εσύ καλέ μου φίλε Βασίλη Σούλα, που καταδικάζεις ως ανεπίτρεπτες τις απειλές, δεν μπορούσατε να γράψετε δυο λόγια και να τον καταδικάσετε, όπως έκαναν κάποιοι απλοί πολίτες!!!

Εγώ πάντως αν κάποιος σας απειλούσε ανώνυμα, δεν θα έμενα απαθής ούτε θα σιωπούσα!!!

Υ.Γ 1
Στα νέα παιδιά που με στηρίζουν και γουστάρουν την γραφή μου, όσο για αυτή την λειράτη κότα δεν θα καταλάβει τίποτα, τους αφιερώνω αυτό το υπέροχο τραγούδι του Άρχοντα Σιδηρόπουλου for ever : Έχε το νου σου στο παιδί ….. υπερασπίσου το παιδί γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα.

Έχε το νου σου στο παιδί ….

https://www.youtube.com/watch?v=6MKyuJyUoqY

Υ.Γ 2
Σε αυτούς που με αγαπούν πολύ και έχουν βάλει τα στήθη τους μπροστά για μένα και στην γυναίκα μου Λαμπρινή , που είμαστε μαζί 46 χρόνια από 19 χρονών παιδιά και ήταν πάντα δίπλα μου, ακόμη και αν διαφωνούσε με κάποια επιλογή μου, τους αφιερώνω αυτό το τραγούδι με την συγκλονιστική ερμηνεία της Μαρίας Φραντούρη, που γράφτηκε γι ‘ αυτούς που γνώρισαν τον θάνατο :

https://www.youtube.com/watch?v=WgfCkbNc7nk

Όταν τελειώσει ο πόλεμος .
Κορίτσι με τα φοβισμένα μάτια
κορίτσι με τα παγωμένα χέρια
άμα τελειώσει ο πόλεμος μη με ξεχάσεις
άμα τελειώσει ο πόλεμος μη με ξεχάσεις
Χαρά του κόσμου έλα στην πύλη
ν' αγκαλιαστούμε μες στο δρόμο
να φιληθούμε στην πλατεία
Κορίτσι με τα φοβισμένα μάτια
κορίτσι με τα παγωμένα χέρια
άμα τελειώσει ο πόλεμος μη με ξεχάσεις
άμα τελειώσει ο πόλεμος μη με ξεχάσεις
Στο λατομείο ν' αγαπηθούμε
στις κάμαρες των αερίων
στη σκάλα, στα πολυβολεία
Κορίτσι με τα φοβισμένα μάτια
κορίτσι με τα παγωμένα χέρια
άμα τελειώσει ο πόλεμος μη με ξεχάσεις
άμα τελειώσει ο πόλεμος μη με ξεχάσεις
Έρωτα μες στο μεσημέρι
σ' όλα τα μέρη του θανάτου
ώσπου ν' αφανιστεί η σκιά του 


Παναγιώτης Στάικος
(που δεν έχω ποτέ απειλήσει στην ζωή μου κανέναν, αλλά αν τολμήσει και με απειλήσει κάποιος, αυτό ισοδυναμεί με θάνατο).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad