Αστακός: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κατερίνας Θεοδώρου με τίτλο «Εκείνη» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

15 Νοεμβρίου 2018

Αστακός: Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Κατερίνας Θεοδώρου με τίτλο «Εκείνη»

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 στον Αστακό η παρουσίαση του νέου βιβλίου της εκπαιδευτικού Κατερίνας Θεοδώρου με τίτλο «Εκείνη». Πρόκειται για ένα αλληγορικό θρίλερ για το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής και τη φύση του Κακούτο οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως και είναι διαθέσιμο σε όλα τα βιβλιοπωλεία.Το βιβλίο αποτελεί το δεύτερο αυτοτελές βιβλίο της συγγραφέως.

Για το βιβλίο μίλησε η φιλόλογος του ΓΕ.Λ. Αστακού, Παρασκευή Καλαϊτζίδου, η οποία εστίασε σε βασικά χαρακτηριστικά του λογοτεχνικού ύφους, όπως η χρήση της αλληγορίας και οι αναδρομικές αφηγήσεις, διαβάζοντας παράλληλα επιλεγμένα αποσπάσματα από το βιβλίο. Επίσης, η καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας Αγγελική Πιτσούλια υπογράμμισε στοιχεία των βασικών χαρακτήρων του βιβλίου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εσωτερική πάλη του καλού και του κακού στην ανθρώπινη φύση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την οργανωτική αιγίδα του Συλλόγου Γυναικών Αστακού, του βιβλιοπωλείου «Βιβλιοδρόμιο», του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «MySchool» και των Εκδόσεων Λυκόφως. Την παρουσίαση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων αρκετοί μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η Λευκή είναι νεαρή, πανέμορφη, αλλά και πανούργα. Δεν διστάζει να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε μέσο, για να ικανοποιήσει την απληστία και τη βουλιμία της. Η Λευκή περνάει το κατώφλι του μικρού σπιτιού των νάνων, που θα την φιλοξενήσουν πρόθυμα και θα την εξυπηρετήσουν καλοσυνάτα. Εκείνη όμως έχει άλλα σχέδια. Στις παρυφές του δάσους, όπου η Λευκή κάνει περιπάτους για να μαζεύει βότανα τα οποία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για να πετύχει τους στόχους της, θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί τον Μάρκο. Στον όμορφο νεαρό θα εκμυστηρευτεί ένα σατανικό της σχέδιο που πιστεύει ότι θα την οδηγήσει στην ευδαιμονία.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Κατερίνα Θεοδώρου γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Ερέτρια Ευβοίας και σπούδασε το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής εκπαίδευσης στην Πάτρα. Ζει στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας με τον σύζυγο της Βασίλη Ζαγκότα και τις δύο κόρες τους, όπου και εργάζεται ως δασκάλα. Στον ελεύθερο χρόνο της παίζει και συνθέτει μουσική. Το πρώτο βιβλίο της είχε τίτλο "Ο δρόμος για την κόλαση" (εξαντλημένο από τον εκδότη) ενώ συμμετέχει σε αρκετές ανθολογίες διηγημάτων. "Η φρικτή αλήθεια" διακρίθηκε στον λογοτεχνικό διαγωνισμό των εκδόσεων "iWrite" και περιλαμβάνεται στον τόμο "Το έπος της Φαντασίας: Αδιέξοδο". Το διήγημά της "Η επέτειος" διακρίθηκε στον λογοτεχνικό διαγωνισμό των εκδόσεων "Λυκόφως" (υπό έκδοση). Άλλες δύο ιστορίες της, "Θανάσιμος οιωνός" και "Για πάντα", περιλαμβάνονται στις συλλογές που κυκλοφόρησαν την άνοιξη του 2018 από τις εκδόσεις "iWrite", "Ιστορίες του τόπου μας" και "Το Έπος της Φαντασίας: Resurrection".

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad