Ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών στη παρουσίαση του βιβλίου "Θαμπές ζωές" του Γιάννη Παππά - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

05 Δεκεμβρίου 2018

Ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών στη παρουσίαση του βιβλίου "Θαμπές ζωές" του Γιάννη Παππά

Oι ''Θαμπές ζωές'' του Γιάννη Η. Παππά

Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας Γωγώ Σούρλα και Δημήτρης Παπαναστάσης μαζί με την Βασιλική Λιβάνη και την Δήμητρα Ντίνου παραβρέθηκαν στον φιλόξενο χώρο του Polis Art Cafe, με αφορμή την παρουσίαση στην Αθήνα του νέου βιβλίου του Γιάννη Η. Παππά, "Θαμπές ζωές" (εκδ. Καστανιώτη, 2018, σσ. 195). Ο Γιάννης Παππάς καθηγητής φιλόλογος αλλά και μέντορας για τα παιδιά του Λυκείου Αστακού την περίοδο 1990-91, ποτέ δεν ξέχασε τους μαθητές του μα και εκείνοι αυτόν.

Την εκδήλωση προλόγισε ο ποιητής Ηλίας Γκρης,  η ποιήτρια και φιλόλογος Τασούλα Καραγεωργίου, ο συγγραφέας Γιώργος Παπασωτηρίου και ο ομοτ. Καθηγητής Παναγιώτης Νούτσος ανέλυσαν πτυχές της γραφής και του περιεχομένου των διηγημάτων του βιβλίου, υπό τον άψογο συντονισμό του επίσης συγγραφέα και κριτικού Κώστα Βούλγαρη, ενώ η ηθοποιός Γεωργία Ζώη διάβασε εξαιρετικά, στην ουσία ερμηνεύοντας, δύο από τα διηγήματα του βιβλίου.Την εκδήλωση έντυσαν με τις υπέροχες φωνές τους το γνωστό συγκρότημα "Λαλητάδες" με τα ηπειρώτικα γνωστά και πολυφωνικά τραγούδια.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ο συγγραφέας, ανασκάπτει την ατομική και συλλογική μνήμη και φέρνει στην επιφάνεια παιχνίδια της Ιστορίας σε βάρος των αθώων, εγκλήματα πάθους και τιμής στην ελληνική επαρχία. Στις Θαμπές ζωές οι ήρωες, στερημένοι, αδύναμοι και μοναχικοί, αναμετριούνται με την απώλεια, τον έρωτα, την τρέλα και το θάνατο.Πρωταγωνιστές ή κομπάρσοι, συμπλέκονται με το μοιραίο, συνθέτοντας την εικόνα του ανθρώπινου δράματος μέσα από 31 διηγήματα. Την εκδήλωση διοργανώνουν οι Εκδόσεις Καστανιώτη, και το λογοτεχνικό ηλεκτρονικό περιοδικό «www.diapolitismos.net».


Καλοτάξιδο ''δάσκαλε''.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad