Παραδόθηκαν στην κυκλοφορία τα πρώτα 15 χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

28 Ιανουαρίου 2019

Παραδόθηκαν στην κυκλοφορία τα πρώτα 15 χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία


Παραδόθηκαν στην κυκλοφορία τα πρώτα 15 χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία. Συγκεκριμένα, το τμήμα ξεκινά περίπου 1,5χλμ μετά την Υποθαλάσσια Αρτηρία Ακτίου-Πρέβεζας και καταλήγει στη Βόνιτσα, στο ύψος του κόμβου με την Πάλαιρο, ολοκληρώνοντας και τη μισή παράκαμψη της πόλης.

Η παράδοση έγινε ένα σχεδόν τρίμηνο αργότερα σε σχέση με τις αρχικώς διακινηθείσες πληροφορίες καθώς πλέον ολοκληρώθηκε η σύνδεση με τη ΔΕΗ που ήταν από τις τελευταίες εκκρεμότητες.

Το εν λόγω τμήμα δόθηκε σε κυκλοφορία 8,5 χρόνια μετά την έναρξη των πρώτων έργων Το μόνο που απομένει είναι η ημερομηνία για το παραδοσιακό κόψιμο της κορδέλας.

Από την 25η Ιανουαρίου άλλωστε ισχύουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας, Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε επιβολή περιορισμών, ως προς τα όρια ταχύτητας και την εκτροπή της κυκλοφορίας όλων των κινούμενων οχημάτων στα κάτωθι σημεία:

α) Από την χ/θ 1+100 έως την χ/θ 2+800 της υφιστάμενης Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Αγίου Νικολάου (χ/θ 1+700 έως χ/θ 2+600 του νέου αυτοκινητόδρομου αντίστοιχα)

β) Από την χ/θ 2+500 έως την χ/θ 3+500 της υφιστάμενης Επ. Οδού Βόνιτσας – Μύτικα – Αστακού (χ/θ 14+050 έως χ/θ 14+460 του νέου αυτοκινητόδρομου αντίστοιχα).

Όπως αναφέρεται στην απόφαση «η διεξαγωγή της κυκλοφορίας στα ανωτέρω σημεία θα διεξάγεται μέσω των ήδη κατασκευασμένων διαχωρισμένων κλάδων του νέου αυτοκινητόδρομου» και η ισχύς της απόφασης είναι από τις 25 Ιανουαρίου

Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ-ΣΚΟΥΠΑ

Σήμερα είναι η ημερομηνία της διεξαγωγής της προσφυγής της GD Infrastrutture στο ΣτΕ. Ήδη το έργο έχει περάσει το σκόπελο της ΑΕΠΠ επιτυχώς και εφόσον και σήμερα η απόφαση είανι θετική τότε θα πάμε προς ολοκλήρωση της προσυμβατικής περιόδου με την αποστολή της σύμβασης προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Ανάδοχο σχήμα είναι η Κ/Ξ ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ.

Πλέον με το αισιόδοξο σενάριο τα έργα θα ξεκινήσουν μέχρι το καλοκαίρι και πρώτος στόχος είναι να παραδοθούν στην κυκλοφορία επιπλέον 14χλμ που αποτελούν την νότιο-δυτική παράκαμψη Αμφιλοχίας. Αυτή η παράδοση θα εξοικονομήσει επιπλέον 10 λεπτά για τους οδηγούς και θα απαλλάξει την πόλη από το βαρύ κυκλοφοριακό φόρτο που το καλοκαίρι είναι πολλές φορές εφιαλτικός. Με αυτή την κίνηση θα έχουν δοθεί περίπου 29 από τα 48χλμ δρόμου και τα υπόλοιπα θα δοθούν σταδιακά μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2021 κλείνοντας την περίοδο κατασκευής.

Τότε η απόσταση Αντίρριο-Άκτιο και Αντίρριο-Λευκάδα θα μειωθεί σε περίπου 75-80 λεπτά και συνολικά η απόσταση από την Αθήνα θα μειωθεί αισθητά σε περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά από 4 ώρες που είναι σήμερα.

Ο αυτοκινητόδρομος της Αμβρακίας Οδού μήκους 48,5χλμ. θα είναι ο πρώτος ολοκληρωμένος κάθετος άξονας της Ιόνιας Οδού και έπονται εκείνος προς Αγρίνιο, Αστακό, Τζουμέρκα και Πρέβεζα που θα ολοκληρώσουν το αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής.

πηγή / Πληροφορίες και από Νίκος Καραγιάννης (ypodomes.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad