Παναγιώτης Στάϊκος: Ένα ψόφιο αρνί μέσα σε κάδο σκουπιδιών - Καλάμια, πλαστικά και σκουπίδια στην πλαζ (φώτο) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

26 Ιανουαρίου 2019

Παναγιώτης Στάϊκος: Ένα ψόφιο αρνί μέσα σε κάδο σκουπιδιών - Καλάμια, πλαστικά και σκουπίδια στην πλαζ (φώτο)Όταν η Δημοτική Αρχή δεν εκμεταλλεύεται τα εργαλεία του νόμου, προκύπτουν αυτές οι αλγεινές καταστάσεις.

Μπράβο στον κύριο Δήμαρχο, που κάλεσε την Αντιπεριφερειάρχη κυρία Σταρακά μήπως και κηρυχτεί ο Δήμος μας ως πλημμυρόπληκτος και βγουν κάποια χρήματα, για αυτή την έντονη βροχόπτωση και το λίγο χαλάζι, που έπεσε στην περιοχή μας.

Δεν μπορώ όμως να πω μπράβο και για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για τον καθαρισμό των ακτών από το Χοβολιό μέχρι το ναυπηγείο και κυρίως μπροστά από το Ξενοδοχείο του κυρίου Στράτου, το οποίο είναι η βιτρίνα του Αστακού.

Ο νόμος δίνει την δυνατότητα σε τέτοιες καταστάσεις να καλέσει ο Δήμαρχος κατ ‘ επείγον Δημοτικό συμβούλιο αν δεν μπορούσε να τα καθαρίσει με το προσωπικό του Δήμου ή αν πρόκειται για μικρά ποσά της τάξεως των 1.000 ή 2.000 ευρώ να αναθέσει εκείνος σε εργολάβο και να το φέρει στο επόμενο συμβούλιο για έγκριση και ψήφιση.

Έτσι λοιπόν πέρασαν τρεις ημέρες και αύριο Κυριακή θα είναι η τέταρτη και υπάρχουν αυτές οι εικόνες μπροστά στο Ξενοδοχείο ΣΤΡΑΤΟΣ , με το ψόφιο αρνί μέσα στον σπασμένο πλαστικό κάδο απορριμμάτων και να υπάρχει και άλλος ένας χαλασμένος μεταλλικός κάδος γυρισμένος ανάποδα, άλλο ένα υπόλοιπο από ψόφιο ζώο στην πλαζ, πολλά καλάμια και πλαστικά και σκουπίδια επίσης.

Δεν δείχνω φωτογραφίες από την πλαζ στο Εσχατολάγκαδο ή κάτω από το Βενζινάδικο Πανταζή ή κάτω από τα γήπεδα, που και εκεί οι εικόνες είναι ίδιες.

Αυτή η ανάρτηση δεν συνιστά καταγγελία, αλλά πραγματική στεναχώρια να γινόμαστε ρεζίλι, δυσφημίζοντας τον τόπο μας για 1.000 ή 2.000 ευρώ, όταν μάλιστα ο νόμος δίνει τα εργαλεία για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων ή οποίες δεν είναι και τόσο σπάνιες στην περιοχή μας και συμβαίνουν σχεδόν σε κάθε Δημοτική θητεία 5 και 10 φορές.

Υ. Γ. Ελπίζω την Δευτέρα το πρωί αυτοί οι κάδοι μπροστά στο Ξενοδοχείο ΣΤΡΑΤΟΣ να έχουν αντικατασταθεί.


 
Αστακός 26/1/2019
Με πολύ λύπη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad