Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έδωσαν το παρών στο κάλεσμα για τη Μακεδονία - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

20 Ιανουαρίου 2019

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έδωσαν το παρών στο κάλεσμα για τη Μακεδονία


- Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έδωσαν το παρών στο κάλεσμα για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα
- Πνίγηκε στα χημικά η ειρηνική τους διαδήλωση


Ο ελληνικός λαός ύψωσε βροντερή φωνή διαμαρτυρίας από την πλατεία Συντάγματος. Οι Έλληνες πολίτες διατράνωσαν τη βούλησή τους, φωνάζοντας το σύνθημα που ακούγεται εκκωφαντικά στα πέρατα της οικουμένης: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Κόντρα στις προβοκάτσιες, κόντρα στην προπαγάνδα και κόντρα στο βρωμερό παρακράτος που επιχείρησε να σπιλώσει με απαράδεκτα επεισόδια μια ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η λαϊκή βούληση αποτυπώθηκε με τρόπο ηχηρό και κανείς πλέον δεν μπορεί και δεν πρέπει να την αμφισβητεί.

Από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, πολίτες έδωσαν το παρών ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των μακεδονικών σωματείων και συλλόγων ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Οι περισσότεροι ταξίδευαν όλη τη νύχτα για να φθάσουν νωρίς το πρωί στο Σύνταγμα, πολλοί μάλιστα, μαζί με τα παιδιά τους.

Το μεσημέρι, η πλατεία Συντάγματος και οι γύρω δρόμοι ήταν ασφυκτικά γεμάτοι και την ατμόσφαιρα δονούσαν τα συνθήματα που έδιναν το μήνυμα των πολιτών ενάντια στην ψήφιση της Συμφωνίας, που κατατέθηκε το Σάββατο στη Βουλή. Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, περίπου στις δυόμισι το μεσημέρι μια ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στα ΜΑΤ, δίνοντας την αφορμή για να πνιγεί στα χημικά το ειρηνικό συλλαλητήριο. Η εικόνα από εκείνη τη στιγμή και μετά άλλαξε.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad