Π. Στάϊκος: Πλήγμα για τον Αστακό, τον Δήμο Ξηρομέρου και το Λιμενικό ταμείο Δήμου Ξηρομέρου η νέα ακτοπλοϊκή από το λιμάνι του Μεσολογγίου για Κεφαλλονιά και Ιθάκη - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

19 Ιανουαρίου 2019

Π. Στάϊκος: Πλήγμα για τον Αστακό, τον Δήμο Ξηρομέρου και το Λιμενικό ταμείο Δήμου Ξηρομέρου η νέα ακτοπλοϊκή από το λιμάνι του Μεσολογγίου για Κεφαλλονιά και Ιθάκη

Πλήγμα για τον Αστακό, τον Δήμο Ξηρομέρου και το Λιμενικό ταμείο Δήμου Ξηρομέρου η νέα ακτοπλοϊκή από το λιμάνι του Μεσολογγίου για Κεφαλλονιά και ΙθάκηΑνακοινώθηκε ότι:

Από τον Μάιο του 2019, καθημερινά δρομολόγια για Κεφαλλονιά και Ιθάκη από το λιμάνι Μεσολογγίου.

Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία διαβεβαιώνει, ότι μπορούν και οι δύο γραμμές να είναι βιώσιμες, αυτό θα είναι πολύ δύσκολο να συμβεί και σίγουρα η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί πλήγμα για τον Αστακό, τον Δήμο Ξηρομέρου και το Λιμενικό ταμείο Δήμου Ξηρομέρου, αφού πέρα από την τόνωση της τοπικής οικονομίας από τους επιβάτες, υπήρχαν και σημαντικά έσοδα για το Λιμενικό Ταμείο.

Αυτό ασφαλώς αποτελεί μια επιτυχία της Δημοτικής Αρχής Μεσολογγίου, η οποία κινήθηκε μεθοδικά και διεκδικητικά και πέτυχε τον στόχο της.

Ασφαλώς εμείς είμαστε σε δύσκολη θέση, αφού δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στην εταιρία να χρησιμοποιεί και αυτή την γραμμή και οι όποιες διαμαρτυρίες δεν πρόκειται να φέρουν κανένα αποτέλεσμα.

Αυτό όμως το οποίο είναι και το μόνο που μας απομένει, είναι να πιέσουμε το Υπουργείο Υποδομών για να ολοκληρωθεί ο δρόμος από Άγιο Δημήτριο μέχρι σήραγγα Αγίου Ηλία, για να είναι ανταγωνιστικό το Λιμάνι του Πλατυγιαλιού, γιατί χωρίς τον δρόμο αυτό δεν πρόκειται να λειτουργήσει το Πλατυγιάλι, που με την πλήρη λειτουργία του τα οφέλη όχι μόνο για τον Αστακό, τον Δήμο Ξηρομέρου, αλλά για ολόκληρο τον νομό θα είναι πολύ πιο σημαντικά και από αυτά και των δυο αυτών ακτοπλοϊκών γραμμών. 


Αστακός 19/1/2019Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad