Το ΝΑΤΟ επικυρώνει την ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Φεβρουαρίου 2019

Το ΝΑΤΟ επικυρώνει την ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία


Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι η υπογραφή του πρωτοκόλλου θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοινώνοντας την ημερομηνία μέσω Twitter, έκανε λόγο για ιστορική στιγμή, ενώ αναφέρεται στη γειτονική χώρα ως «μελλοντική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

«Στις 6 Φεβρουαρίου θα γράψουμε ιστορία. Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα υπογράψουν το πρωτόκολλο ένταξης με τη μελλοντική Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ», έγραψε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ στην ανάρτησή του.Μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου η ψήφιση από την ελληνική βουλή

Από ελληνικής πλευράς, το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ θα έχει ψηφιστεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου.

Όπως έγινε γνωστό μετά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής την Πέμπτη, το πρωτόκολλο θα κατατεθεί, το πιθανότερο, τη Δευτέρα και μέχρι την Παρασκευή αναμένεται η ψήφισή του. ΝΔ και ΔΗΣΥ έχουν δηλώσει πως δεν θα το ψηφίσουν.

Σύμφωνα επίσης, με όσα αποφασίστηκαν στη Διάσκεψη των Προέδρων στο διάστημα 11-13 Φεβρουαρίου αναμένεται να γίνει η συζήτηση και η πρώτη ψηφοφορία για το Σύνταγμα.

Η δεύτερη και καθοριστική ψηφοφορία θα γίνει μετά από ένα μήνα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad