Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ναούμη «Ο λυγμός της καταιγίδας» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

25 Φεβρουαρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ναούμη «Ο λυγμός της καταιγίδας»Παρουσίαση βιβλίου: «Ο λυγμός της καταιγίδας» 

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, παρουσιάστηκε «Ο λυγμός της καταιγίδας», το πρώτο μυθιστόρημα του πολιτικού επιστήμονα Νίκου Ναούμη.

Η εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στη Στοά του Βιβλίου, στο κέντρο της Αθήνας.

Για τον συγγραφέα και το βιβλίο, μίλησαν με πολύ θερμά και συγκινητικά λόγια, ο ιατρός – γενικός χειρουργός Τάσος Καρανδρέας, η σύμβουλος επιχειρήσεων και επικοινωνίας, Αλεξάνδρα Παπαναστασοπούλου, ο Δρ. Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Ηλίας Τασόπουλος και η φιλόλογος και πρώην διευθύντρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης Τόνια Αράχωβα. Στον συντονισμό της παρουσίασης, ήταν ο Καθηγητής Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Κοντός, ο οποίος κλείνοντας την τοποθέτησή του, συνεχάρη τον συγγραφέα για την άρτια όπως τόνισε χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Ο Νίκος Ναούμης, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, μίλησε για το έργο του και για τον κόπο που κατέβαλλε για να το ολοκληρώσει. Παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να γράφει ακολουθώντας τις προτροπές όλων ανεξαιρέτως των ομιλητών.

Η βραδιά έκλεισε με το απόσπασμα του βιβλίου που ανέγνωσε η Αλεξάνδρα Παπαναστασοπούλου, καθ’ υπόδειξη του συγγραφέα, απόσπασμα που κατά τη γνώμη του, περιγράφει τη στάση του απέναντι στις δυσκολίες της ζωής:

«Ο καθένας μας κουβαλάει εκείνον τον σταυρό που όποιος του τον φόρτωσε, κρίνει ότι
μπορεί να κουβαλήσει.
Τα λάθη και τα βάρη μας τα κουβαλάμε μόνοι.
Γεννιόμαστε και πεθαίνουμε μόνοι.
Σκεφτόμαστε μόνοι και ονειρευόμαστε μόνοι.
Κοινό μας καταφύγιο η φαντασία.
Η δύναμή μας βρίσκεται κάπου μέσα στο είναι και τις επιθυμίες μας.
Δεν έχουμε δικαίωμα να τη σπαταλήσουμε άσκοπα.
Υπάρχει φάρμακο για όλα αυτά;
Ναι, υπάρχει!
Το χαμόγελο
».

*Μπορείτε να παραγγέλνετε το βιβλίο, επισκεπτόμενοι και και τον ιστότοπο του συγγραφέα www.nikosnaoumis.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad