Τσουχτερά πρόστιμα σε καταστήματα του Αγρινίου για το κάπνισμα - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

09 Φεβρουαρίου 2019

Τσουχτερά πρόστιμα σε καταστήματα του Αγρινίου για το κάπνισμα


Συχνή υπήρξε τις τελευταίες ημέρες η εικόνα θαμώνων καταστημάτων εστίασης του Αγρινίου που βγήκαν στο δρόμο για να καπνίσουν και εν συνεχεία να επιστρέφουν στο χώρο διασκέδασης.

Αυτό συνέβη καθώς οι ιδιοκτήτες παρουσιάστηκαν πλέον πιο αυστηροί με τους καπνιστές πελάτες τους υπογραμμίζοντας πως την τελευταία εβδομάδα έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι με σκοπό της εφαρμογή του αντικαπνιστικό νόμου. Σε γνωστά καταστήματα εστίασης του Αγρινίου μάλιστα επιβλήθηκαν τσουχτερά πρόστιμα.

Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα οι έλεγχοι ξεκίνησαν εκ νέου καθώς είχαν αδρανήσει. Το Υπουργείο Υγείας ωστόσο προ ημερών απέστειλε σχετική εγκύκλιο στις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων με αποτέλεσμα τα κλιμάκια τους να ξεκινήσουν τις… επισκέψεις που στο Αγρίνιο είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν πρόστιμα.
Επαγγελματίες της εστίασης πάντως υποστηρίζουν πως καιρός ήταν να υπάρξει έλεγχος καθώς γίνεται λόγος για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Σημειωτέον πως τα πρόστιμα είναι τσουχτερά αν βεβαιωθεί παράβαση και αφορούν και τον καπνιστή και τον καταστηματάρχη. Από 50 έως 500 ευρώ στον καπνιστή ενώ σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των καταστημάτων επιβάλλεται πρόστιμο από 500 έως 10.000 ευρώ

Στη Ναύπακτο η δημοτική αρχή πάντως έλαβε πρωτοβουλία για ευρεία σύσκεψη για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Προφανώς σχετική πρωτοβουλία καλό είναι να λάβει και ο δήμος Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad