Μαθητές του 4ου Γυμνασίου Αγρινίου κατασκεύασαν σεισμογράφο με ανακυκλώσιμα υλικά - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

22 Μαρτίου 2019

Μαθητές του 4ου Γυμνασίου Αγρινίου κατασκεύασαν σεισμογράφο με ανακυκλώσιμα υλικά


Μαθητές του 4ου Γυμνασίου Αγρινίου, έκαναν τη… διαφορά, κατασκευάζοντας σεισμογράφο με ανακυκλώσιμα υλικά και ασφαλώς με μηδενικό κόστος! 

Στο πλαίσιο διαγωνισμού του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές Εμμανουήλ Πετράκης, Αγησίλαος Παλιούρας, Άρτεμις Τσατσαρώνη, Χριστόφορος Στάμος, Αλέξανδρος Στίγκας και Γιάννης Σόμπολος, μαζί με τον εκπαιδευτικό – Βιολόγο του σχολείου Κωνσταντίνο Τσιρογιάννη, κατασκεύασαν τον σεισμογράφο, ο οποίος μάλιστα διαθέτει πιο περίπλοκο μηχανισμό από τα δεδομένα του διαγωνισμού.
Ο κ. Τσιρογιάννης υπέβαλε αρμοδίως ηλεκτρονική αίτηση και αναμένει την κρίση της επιτροπής του Ινστιτούτου, ώστε ο σεισμογράφος του 4ου Γυμνασίου να προκριθεί και να παρουσιαστεί στην επόμενη φάση.

«Εξ’ ολοκλήρου, ο σεισμογράφος μας, κατασκευάστηκε από ανακυκλώσιμα υλικά, από σανίδες, παλιό μοτέρ φούρνου μικροκυμάτων εκτός λειτουργίας και μοτέρ από χαλασμένο μίξερ, στο οποίο έγινε μετατροπή της κυκλικής κίνησης σε ταλάντωση, επιτυγχάνοντας τη λειτουργία της μονάδας πρόκλησης τεχνητού σεισμού. Το κόστος ήταν μηδενικό. Έτερος σκοπός εκτός από την συνεργασία και την μάθηση, ήταν οι μαθητές να κάνουν την ανακύκλωση κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Η λειτουργία του σεισμογράφου είναι πιο περίπλοκη από τους απλούς σχολικούς σεισμογράφους. Οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να κατασκευάσουν ότι μηχάνημα τους ζητηθεί» σημείωσε στη «Σ» ο κ. Τσιρογιάννης.

Οι μαθητές που κατασκεύασαν τον σεισμογράφο δήλωσαν: «μας άρεσε πολύ η διαδικασία, αλλά και το γεγονός ότι ασχοληθήκαμε με ένα φυσικό φαινόμενο όπως ο σεισμός που απασχολεί πολύ τον κόσμο. Γι’ αυτό και κατασκευάσαμε τον σεισμογράφο. Προσεγγίσαμε τομείς που ασχολούνται κυρίως φοιτητές. Αυτό δεν το έχει κάνει άλλο σχολείο στο νομό μας. Ασχοληθήκαμε για περίπου 10 ημέρες, σε ώρες εκτός λειτουργίας του σχολείου, αλλά άξιζε τον κόπο και καλό είναι οι εκπαιδευτικοί να προτείνουν τέτοιες ασχολίες στους μαθητές τους. Ο σεισμογράφος έγινε από σανίδες, παλιό μοτέρ φούρνου μικροκυμάτων εκτός λειτουργίας, μαρκαδόρο και μοτέρ από χαλασμένο μίξερ, στο οποίο έγινε μετατροπή της κυκλικής κίνησης σε ταλάντωση επιτυγχάνοντας την λειτουργία της μονάδας πρόκλησης τεχνητού σεισμού. Όλη η ενασχόλησή μας ήταν ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική. Την εκπαίδευση αυτή δεν έχεις καθημερινά την ευκαιρία να την ασκήσεις. Είναι μάθημα ζωής και εργαλείο για επιπλέον γνώσεις».Κων/νος Χονδρός για την Εφημερίδα «Συνείδηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad