Γιώργος Ζαρέντης: Κάλεσμα εν όψη των Δημοτικών εκλογών για σχηματισμό ψηφοδελτίου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

01 Μαρτίου 2019

Γιώργος Ζαρέντης: Κάλεσμα εν όψη των Δημοτικών εκλογών για σχηματισμό ψηφοδελτίου


Κάλεσμα εν όψη των Δημοτικών εκλογών, για σχηματισμό ψηφοδελτίου 

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Ένας Δήμος με πολλά πλεονεκτήματα για να γίνει πρότυπο ανάπτυξης και ευημερίας. Διαθέτει για αξιοποίηση: Θάλασσα , Νησιά, Λίμνες, Μοναστήρια, Κτηνοτροφικές και παραγωγικές Αγροτικές εκτάσεις. Είναι πολλά, είναι πάρα πολλά και ποιοτικά και μπορούν με τις πρέπουσες δράσεις να μετατραπούν σε πηγές πλούτου για το Δήμο και τους Δημότες του. Αυτά δεν τα έχουν πολλοί Δήμοι και είναι σε καλύτερη θέση απο μας.

Συνδημότισσες και Συνδημότες

Φίλες και Φίλοι

Παίρνω αυτή την πρωτοβουλία να επικοινωνήσω μαζί σας
για θέματα που αφορούν κάθε Δημότη και Δημότισσα του Δήμου Ξηρομέρου, για θέματα κοινά, είτε είναι μόνιμος κάτοικος στο Δήμο, είτε ζει μακρυά από τα πάτρια εδάφη, εντασσόμενος έτσι στην κατηγορία των ετεροδημοτών με αφορμή τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

Μοιράζομαι μαζί σου σκέψεις και προβληματισμούς που αφορούν το είδος της δημοτικής αρχής που χρειάζεται ο Δήμος και απαιτεί η εποχή που ζούμε, θίγοντας τις διαφορές μεταξύ της σύγχρονης Διοίκησης και της απλής Διαχείρισης, όπως επίσης στις δυνατότητες έκφρασης, συμμετοχής και παρέμβασης που έχουν στην διάθεση τους όλοι οι δημότες, προκειμένου να συμβάλλουν στην διαμόρφωση της καθημερινότητας που επιθυμούν και τους πρέπει.

Το παρελθόν μας διδάσκει μέσω της εμπειρίας (δηλαδή της πρακτικής ή θεωρητικής γνώσης του καλώς ή κακώς πραχθέντος) δημιουργώντας έτσι την ωριμότητα και τον κατάλληλο βαθμό αντίστασης για την αποφυγή της επανάληψης των κακώς πραχθέντων.

Ξηρομερίτισσα και Ξηρομερίτη,

στο σύνολό της, η όλη προεκλογική διαδικασία για την εκλογή της δημοτικής αρχής στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως μας περιβάλει με αξιοπρέπεια και τιμή. ΌΧΙ! και γι αυτό οι ευθύνες ανήκουν σε όλους μας και ακόμα περισσότερο ανήκουν στους έχοντας αποκτήσει Άποψη, Κοινωνική Ευαισθησία, Δημοκρατικά Ιδεώδη και πρεσβεύουν το ευ πολιτεύεσθαι.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η επανάληψη, ως αρχή της μαθήσεως, δημιουργεί την συνήθεια και την καθιέρωση τρόπων - μεθόδων κατάκτησης και όχι απόκτησης.
Η λέξη απόκτηση και η λέξη κατάκτηση είναι συγκρουσιακές όπως συγκρουσιακή είναι και η σκέψη του Μακιαβέλι στον ΗΓΕΜΟΝΑ με την όλη Ελληνική πολιτική φιλοσοφία (εκφραζόμενη από τον ιστορικό Θουκυδίδη) σε ότι αφορά την Δημοκρατία και την εκλογή στα Αξιώματα.
Κατάκτηση και διακράτηση της εξουσίας ο Μακιαβέλι,
Απόκτηση και διατήρηση ο Θουκυδίδης.
Αντιληπτή η διαφορά, όπως γνωστό είναι και αυτό που κυριαρχεί στη περιοχή μας.

Αντιληπτό επίσης, είναι και το κενό στη δυνατότητα έκφρασης που παρέχεται στο σύνολο των δημοτών και διαπιστώνεται μετά τις πρόσφατες ζυμώσεις και ανακοινώσεις.
Ένα κενό που πρέπει να καλυφθεί με όλους τους αξιοπρεπείς τρόπους που ορίζονται απ την δεοντολογία του ευ πολιτεύεσθαι προτάσσοντας αρχές και αξίες , κοινωνική ευαισθησία, την επιθυμία για ανιδιοτελή προσφορά και παίρνοντας αποφάσεις για την Δημοκρατία και τον Δημότη και όχι για την Εξουσία και ως μέσον πολλαπλά ανταποδοτικό.

Συνδημότισσες και Συνδημότες, Φίλες και Φίλοι
Γνωστοί και Άγνωστοι
Αγρότη\τισσα, Κτηνοτρόφε\, Εργαζόμενε\νη, Επαγγελματία, Επιχειρηματία, Ποιητή, Διανοούμενε, συνταξιούχε, Ευαισθητοποιημένοι , σκεπτόμενοι δημότες του Δήμου Ξηρομέρου

απευθύνω αυτό το κάλεσμα σε σένα προσωπικά, καλώντας σε να προβληματιστείς, να σκεφτείς και να αποφασίσεις για το δικό σου αύριο.
Για τη δική σου καθημερινότητα.

Για το παρελθόν που σε απογοήτευσε
Για το παρών που παρουσιάζει μεγάλο κενό
Για το αύριο που θες για σένα και τις επόμενες γενιές

Για την ανάκτησης της χαμένης αξιοπρέπειας

Δεν επικαλούμαι κομματικές ταυτότητες
Δεν επιδεικνύω επαγγελματικές ιδιότητες και ξεχωριστές γνώσεις
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου Θεόσταλτο και σωτήρα
Δεν είμαι μοναδικός ούτε αναντικατάστατος

Είμαι ένας απλός δημότες, όπως και συ

Είμαι ένας από σας, ένας σαν και σας που τολμά να διακινήσει τις σκέψεις του δημόσια, παρά τα εμπόδια, τα οδοφράγματα που στήνονται επιμελώς και με μελέτη στο δρόμο όλων των με κοινωνική ευαισθησία σκεπτόμενων, όλων των αγνών δημοτών και αυτών που εν γνώση μου αποκαλώ Ικανούς να Διοικήσουν με Όραμα τον Δήμο αφήνοντας την διαχείριση και την οικονομίστικη πολιτική για τους (οικονομισάριους) της πολιτικής όλων των επιπέδων.

Αυτούς που δεν στέκονται στα οφθαλμοφανή και λαϊκίστικα αλλά στην ουσία της ανάγκης. Και σήμερα ανάγκη είναι και η αξιοπρεπή επιβίωση του δημότη για την οποία θα έπρεπε και πρέπει η δημοτική αρχή να είχε ασχοληθεί, να είχε λάβει μέριμνα , να είχε κινητοποιηθεί.

Συνδημότισσα και συνδημότη σε αυτό το σύντομο κείμενο αν είδες κάτι δικό σου,

αν αισθάνεσαι προσβεβλημένα τα δημοκρατικά σου ιδεώδη και την αξιοπρέπεια σου
και αν θες να αλλάξει η κατάσταση
σε προσκαλώ
να συναντηθούμε, να δράσουμε όλοι μαζί
να συγκροτηθούμε σε σώμα και να διεκδικήσουμε
την στήριξη της πλειοψηφίας των δημοτών.
Το χρειάζεται Δήμος, το περιμένουν οι δημότες.
Ένα ψηφοδέλτιο της βάσης, των θεμελίων του Δήμου
που είναι οι απλοί Δημότες του

ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΓΕΝΙΕΣ / ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ
ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ


Με εκτίμηση, καλοσύνη, σεβασμό και αγάπη 

Γιώργος Δ. Ζαρέντης
συνταξιούχος Δημότης του Δήμου Ξηρομέρου 
από την Παπαπαδάτου - πρώην δήμο Φυτειών 
πρώην Εκδότης Εφημερίδας (Αιτ/κη Παρέμβαση)
πρώην πολιτευτής κ.α. 

Eπικοινωνία μέσω: email: zarentisgeorge@gmail.com
messenger 

Τηλ.: 6974130094

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad