Η θέση της Δημοτικής Παράταξης «Αναζωογόνηση Ξηρομέρου» για τα βιορευστά στις Φυτείες - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Απριλίου 2019

Η θέση της Δημοτικής Παράταξης «Αναζωογόνηση Ξηρομέρου» για τα βιορευστά στις Φυτείες

Δελτίο τύπου

Η παράταξή μας ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ, δηλώνει με κάθε επίσημο τρόπο, όπως δηλώθηκε και στον Αστακό την περασμένη Κυριακή 21 Απριλίου 2019, κατά την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι με την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στις Φυτείες.

Δηλώνουμε ότι συμφωνούμε με το ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ του Δήμου Ξηρομέρου, καθώς και στο εκδοθέν ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας της λαϊκής συνέλευσης της 24ης Απριλίου 2019 στο δημοτικό κατάστημα της ΔΕ Φυτειών. 

Δεν μπορεί να «φυτεύονται» άναρχα ρυπογόνες βιοτεχνίες ή βιομηχανίες, σε περιοχές που συνυπάρχουν κοντά οικισμοί η αρχαιολογικοί χώροι ή αγροτικές –κτηνοτροφικές καλλιέργειες, ζώνες τουριστικής –οικιστικής ανάπτυξης καθώς και προστατευόμενες περιοχές NATURA λιμνών, δασών, κλπ κλπ. 

Καλούμε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, να ακυρώσει τις 30535/11-2-2019, 30562/11-2-2019 και 30614/11-2-2019 αποφάσεις της, για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων εγκατάστασης των παραπάνω μονάδων, μετά την πρόσφατη ομόφωνη επανάκριση με αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Π.Δ.Ε . 

Απαιτούμε από την κρατική εξουσία και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στη λήψη μέτρων κατά της ρύπανσής του, καθώς και τη προστασία της υγείας των συμπολιτών μας που για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη. 

Τέλος δηλώνουμε ότι δεν είμαστε ενάντια στη πράσινη ενέργεια ή στη μείωση της ανεργίας, ή στη βιοτεχνική –βιομηχανική ανάπτυξη της περιοχής μας, αλλά θα πρέπει να πληρούνται όλοι οι όροι προστασίας της ανθρώπινης υγείας, της πανίδας και της χλωρίδας , καθώς και της σωστής και συγκροτημένης –σχεδιασμένης αστικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης. Πρέπει να υφίστανται θεσμοθετημένες κατάλληλες εκ των προτέρων περιοχές, μόνο για βιομηχανική ή βιοτεχνική ανάπτυξη καθώς και Σχεδιασμός Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ) που ο Δήμος Ξηρομέρου δεν διαθέτει.


Ευχόμαστε σε όλους Καλή Ανάσταση. 


.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad