Παναγιώτης Στάϊκος: Έφυγε από την ζωή ο Μπάρμπα Γιάννης Ζορμπάς σε ηλικία 106 ετών - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

16 Μαΐου 2019

Παναγιώτης Στάϊκος: Έφυγε από την ζωή ο Μπάρμπα Γιάννης Ζορμπάς σε ηλικία 106 ετών


Ο μπάρμπα Γιάννης ήταν ένας πολύ καλός μου φίλος ο οποίος με είχε Γιατρό του για 40 χρόνια.

Το σημαντικό δεν είναι μόνο τα 106 χρόνια του, αλλά η απόλυτη διαύγεια πνεύματος, η καλοσύνη και η ευγένεια του ήταν αξιοθαύμαστες.

Θυμάμαι στις 13 Αυγούστου όταν τον επισκέφτηκα και ετοιμαζόμουν για να φύγω, μου είπε: χρόνια πολλά γιατρέ μου για μεθαύριο της Παναγιάς, που γιορτάζεις, οπότε έμεινα άναυδος με την νοητική του διαύγεια.

Επρόκειτο για έναν χαρισματικό και ενάρετο άνθρωπο με αρχές και αξίες, ο οποίος έτρεφε αγάπη για τους συνανθρώπους του, ήταν γλεντζές και υπάρχει Video στο Διαδίκτυο, όπου στα 102 του χρόνια τραγουδάει στην πλατεία του χωριού με πολύ μελωδική φωνή βγάζοντας και την λεβεντιά και το συναίσθημα του αυθεντικού παλαιού Ξηρομερίτη.

Όταν τον ρώτησα για το μυστικό της μακροζωίας του μου είπε, πως ήταν εγκρατής στην ζωή του, δεν κάπνισε ποτέ, δεν έκανε κατάχρηση στο ποτό, ήταν λιτοδίαιτος ακολουθώντας την Μεσογειακή διατροφή τρώγοντας λίγο κρέας και δεν πάχυνε ποτέ στην ζωή του και παρά τις κακουχίες που πέρασε ευχαριστούσε τον θεό, ο οποίος του χάρισε μια ευτυχισμένη οικογένεια, αφήνοντας πίσω του παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα, τα οποία τον λάτρευαν και ευχαριστούσε ιδιαίτερα την γυναίκα του γιου του του Νίκου με τον οποίο έμενε, για την προσοχή και την φροντίδα που του έδειχνε.

Η φιλία μου μαζί του πέρασε και στα παιδιά του και εγγόνια και δισέγγονα με τα οποία μας δένουν ισχυροί δεσμοί και ο εγγονός του ο Γιάννης με τιμά με την παρουσία του στο ψηφοδέλτιο μου, ως Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου .

Καλό ταξίδι καλέ μου φίλε μπάρμπα Γιάννη.

Θα μας λείπεις.

Παναγιώτης Στάϊκος
ο φίλος και γιατρός σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad