Κλείδωσαν οι ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις σε Εφορία-Ταμεία - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

04 Μαΐου 2019

Κλείδωσαν οι ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις σε Εφορία-Ταμεία


Παρουσιάζεται και κατατίθεται το σχετικό νομοσχέδιο, όπως αποφασίστηκε στην πολύωρη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Θα παρουσιαστεί από τους αρμόδιους υπουργούς και θα κατατεθεί εν συνεχεία στη Βουλή.

Στην τελική ευθεία προς τη Βουλή μπήκε το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις μετά την πολύωρη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η παρουσίαση του νομοσχεδίου θα γίνει από τους αρμόδιους υπουργούς (Τσακαλώτο-Αχτσιόγλου) το απόγευμα της Κυριακής. Τη Δευτέρα αναμένεται η κατάθεση του στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τις οφειλές στην εφορία, προβλέπει επίσης τις διατάξεις για τις συντάξεις χηρείας, το αιτιολογημένο των απολύσεων καθώς και ρυθμίσεις για το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των διανομέων και μεταφορέων.

Στη συνάντηση εξετάστηκε και το γενικότερο πακέτο θετικών μέτρων που θα περάσουν από τη Βουλή. Το Πρόγραμμα Σταθερότητας προβλέπει υπερπλεόνασμα 5,2 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι και το 2022, ενώ φέτος εκτιμάται πως υπάρχει ένας δημοσιονομικός χώρος 0,6% του ΑΕΠ (δηλαδή 1,14 δισεκατομμύριο ευρώ).

Στο τραπέζι είναι εναλλακτικά σενάρια, με το βάρος να πέφτει στις φορολογικές ελαφρύνσεις, όπως μετέδωσε το πρωϊ το Euro2day.gr. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος άφησε να εννοηθεί πως δεν θα ακολουθεί η λύση της καταβολής κοινωνικού μερίσματος στο τέλος του έτους και ότι εξετάζονται λύσεις με μόνιμα χαρακτηριστικά.

Η νέα κοινοβουλευτική εβδομάδα προβλέπεται πολιτικά θερμή, καθώς θα ξεκινήσει με την πρόταση δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Ο Πρωθυπουργός έχει πει πως θα μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κίνηση που αναμένεται να οδηγήσει σε μία πολιτική σύγκρουση για όλα τα ανοιχτά θέματα.

Είναι εμφανές πως μία «ανάσα» πριν από τις ευρωεκλογές οι μονομάχοι ετοιμάζονται για μία κατά μέτωπο επίθεση, με... έπαθλο τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Η «βεντάλια» των θεμάτων ανοίγει, καθώς τα κόμματα επιδιώκουν να συμπαρασύρουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους στη δική τους ατζέντα.

Η κυβερνητική πλειοψηφία όπως αναφέρθηκε θεωρεί ως βασικό ατού την οικονομία και σκοπεύει να εστιάσει στα θετικά μέτρα, που έρχονται. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται στη Βουλή να υπογραμμίσει πως η ελληνική οικονομία έχει αλλάξει σελίδα και να δώσει μία «πρόγευση» των νέων θετικών διατάξεων που θα ψηφιστούν άμεσα.

Κεντρικό θέμα στην πολιτική συζήτηση είναι και η μη μείωση του αφορολόγητου, με τις τροπολογίες να «πέφτουν βροχή» από τα κόμματα. Για το θέμα αυτό έχουν κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία από το ΚΚΕ και πρόταση νόμου από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει πως θα υπάρξει «γαλάζια» τροπολογία τη Δευτέρα. Από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει πει πως δεν πρόκειται να μειωθεί το αφορολόγητο, με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να λέει χθες πως «δεν θα επιβάλλει ο κ. Μητσοτάκης το τέμπο, η κυβέρνηση θα πάρει τις πρωτοβουλίες και ο κ. Μητσοτάκης θα τα ψηφίσει όλα στην ώρα τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad