Υπεγράφη η νέα σύμβαση για τη μαρίνα Μεσολογγίου - Αstakos-News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos-News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Υπεγράφη η νέα σύμβαση για τη μαρίνα Μεσολογγίου


Η Κουντουρά υπέγραψε να γίνει Μαρίνα στο Μεσολόγγι. Μάλλον δεν ήξερε ότι στον Αστακό από το 1982 μέχρι και σήμερα όλοι οι εκλεγμένοι και μη Κοινοτάρχες και Δήμαρχοι είχαν σαν δεύτερο θέμα στο προεκλογικό τους πρόγραμμα την κατασκευή Μαρίνας στον Αστακό. Μάλλον όλοι τους έκαναν ένα λάθος (εκλεγμένοι και μη) ότι ο Αστακός δεν διέθετε θάλασσα για Μαρίνα και για τον λόγο αυτό δεν έχουμε δει μέχρι σήμερα ούτε μια πέτρα για την αρχή του έργου. Διαβάστε πιο κάτω το ρεπορτάζ...

Με υπογραφή της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά επιλύθηκαν τα χρόνια προβλήματα και προχωρά το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της μαρίνας Μεσολογγίου για την Δυτική Ελλάδα. 

Με την υπογραφή της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, επιλύθηκαν τα χρόνια προβλήματα στη λειτουργία της μαρίνας Μεσολογγίου, και προχωρά το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο για την πόλη του Μεσολογγίου και συνολικά για τη Δυτική Ελλάδα.

Η Υπουργός υπέγραψε με το φορέα διαχείρισης "ΜΑΡΙΝΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ A.E." την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης του τουριστικού λιμένα Μεσολογγίου, στις 2 Μαΐου 2019, η οποία

- επιλύει οριστικά τα σωρευτικά προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από το 2009 και εμπόδιζαν να προχωρήσει το έργο

- ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση των έργων της επένδυσης με σκοπό την άμεση λειτουργία της μαρίνας.

Η υπογραφή της νέας σύμβασης έγινε σε συνέχεια της υπ΄αριθμ. 650/14.01.2019 Κοινής Απόφασης που υπέγραψε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και ο αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος, και η οποία αφορούσε στην τροποποίηση της χωροθέτησης και την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του τουριστικού λιμένα Μεσολογγίου.

Την Υπουργό Τουρισμού ευχαρίστησαν για την ισχυρή πολιτική της βούληση και τις προσπάθειές της τα τρία τελευταία χρόνια να αρθούν όλα τα εμπόδια και να δοθεί λύση ώστε να προχωρήσει το έργο, σε συνάντησή τους στο Υπουργείο ο κ. Jο Peter Mennen, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του φορέα διαχείρισης, ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, νομικός σύμβουλος του φορέα διαχείρισης, καθώς και η κα Σπυριδούλα Ξυνού, γραμματέας του φορέα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από πλευράς Υπουργείου, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Γεωργία Καραστάθη και η αν. προϊσταμένη της Διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού και Υποδομών κα Αλεξάνδρα Παπαλιάκου.

Χρήστος Μπόνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad