Δέσποινα Λιότου - Καϋμενάκη: Ο "χρηματισμός" ως μέσο εξαγοράς συνειδήσεων… - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

12 Μαΐου 2019

Δέσποινα Λιότου - Καϋμενάκη: Ο "χρηματισμός" ως μέσο εξαγοράς συνειδήσεων…


Δέσποινα Λιότου - Καϋμενάκη
(Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου)

Ένα καθεστώς, το οποίο έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, διαπιστώνοντας την αδυναμία του να παραμείνει στην εξουσία, ανακαλύπτει διάφορες «πρακτικές» μεθόδους εξασφάλισης ψήφων, όπως οι απειλές, οι εκβιασμοί, τα ρουσφέτια, ο χρηματισμός… Σ’ αυτήν την τελευταία μέθοδο θέλω να σταθώ, καθώς ακούγεται συνεχώς ότι εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Γιατί όπου δεν μπορούν να ισχύσουν όλα τα υπόλοιπα, τότε χρησιμοποιείται το μόνο μέσο που, κατά τη γνώμη κάποιων, μπορεί να καταφέρει τα πάντα… το ‘χρήμα’. Όποιος δύναται να διαχειρίζεται μεγάλα χρηματικά ποσά, νομίζει ότι μπορεί να επιτύχει κάθε του στόχο, όπως η παραμονή του στην εξουσία. Όταν λοιπόν δεν κρίνεται επαρκής ο αριθμός, τόσο των υποψηφίων όσο και των ψηφοφόρων, που θα οδηγήσει σε μια σίγουρη εκλογή, τότε επιστρατεύεται το έσχατο μέσο, το οποίο θεωρείται ικανό να εξαγοράζει συνειδήσεις και να «επιλύει προβλήματα» όπως τα παραπάνω.

Αναρωτιόμαστε άραγε από πού μπορεί να προέρχονται όλα αυτά τα τεράστια ποσά που ξοδεύονται αλόγιστα και μοιράζονται σε ορισμένους; Σίγουρα δεν έρχονται από τον ουρανό… και ούτε προέρχονται από τον προσωπικό μόχθο κανενός…. Μήπως είναι λεφτά κάθε φορολογούμενου πολίτη, που θα έπρεπε να διατίθενται για το συμφέρον όλων και όχι των λίγων; Το σύνολο των πολιτών τι συμφέρον έχει από τη συγκεκριμένη διαδικασία; Γιατί θα πρέπει να στηρίξει όσους εκμεταλλεύονται και όσους αντλούν προσωπικό κέρδος από όλη αυτή τη θλιβερή κατάσταση, η οποία σαφώς και δεν συνάδει με τις αρχές της ελευθερίας και της δημοκρατίας;

Παρ’ όλα αυτά θεωρώ, ότι μέσα σ’ αυτή τη δυσάρεστη πραγματικότητα, οι περισσότεροι πολίτες, ψηφοφόροι και υποψήφιοι, δεν ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία. Λειτουργούν με ανιδιοτέλεια, σέβονται την προσωπικότητά τους και διατηρούν σε υψηλά επίπεδα τις ηθικές τους αξίες, μένοντας ανεπηρέαστοι και ασυγκίνητοι σε κάθε είδους "προκλήσεις".

Αυτοί είναι που κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να κινητοποιηθούν και με την προσωπική τους ελεύθερη κρίση και εντιμότητα να καθορίσουν το μέλλον του τόπου μας. Ένα μέλλον που αδιαμφισβήτητα θα είναι καλύτερο από το παρόν…. Ένα μέλλον πιο καθαρό, πιο ηθικό, πιο αξιόλογο!


Με εκτίμηση
Δέσποινα Λιότου - Καϋμενάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad