Ανεμογεννήτριες: Ενημέρωση κατοίκων Αντιρρίου - Ναυπάκτου - Μολυκρείου - Σκάλας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

11 Μαΐου 2019

Ανεμογεννήτριες: Ενημέρωση κατοίκων Αντιρρίου - Ναυπάκτου - Μολυκρείου - Σκάλας


ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ
ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

9 Μαΐου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των Βουνών της Αιτωλοακαρνανίας» ανακοινώνει ότι στις 8 Μαΐου 2019, προέβη σε ενημερωτικές δράσεις (διανομή φυλλαδίων, ανάρτηση πανό) σε Αντίρριο, Ναύπακτο καθώς και στα χωριά Μολύκρειο και Σκάλα, σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στον νομό Αιτωλοακαρνανίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη αυτή περιοχή, έχει εγκατασταθεί μεγάλος αριθμός ανεμογεννητριών σε αρκετά χαμηλό υψόμετρο και σε πολύ κοντινή απόσταση από ιδιόκτητες εκτάσεις, αρχαιολογικούς χώρους και οικίες.

Η πλειοψηφία των πολιτών της Ναυπάκτου επικρότησε την δράση της Κίνησης και έδειξε ενδιαφέρον για το θέμα, ενώ στο Αντίρριο η τοπική κοινωνία ήταν φανερά διχασμένη, με κάποιους από τους πολίτες να υποστηρίζουν τα αιολικά, και κάποιους άλλους να εναντιώνονται αναφέροντας την ανάμειξη κάποιων πολιτικών με τις ενεργειακές εταιρίες, καθώς και περιπτώσεις δωροδοκίας από αυτές, προς αρμόδιες υπηρεσίες/τοπική αυτοδιοίκηση/κατοίκους, προκειμένου να επιτευχθεί απρόσκοπτα η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην γύρω περιοχή.

Στο Μολύκρειο, οι λιγοστοί, ηλικιωμένοι κάτοικοι δήλωσαν ξεκάθαρα ενοχλημένοι από την εγκατάσταση του αιολικού σταθμού της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ENERGIEKONTOR Α.Ε. ΑΝΤΙΡΡΙΟ 1 ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σε πολύ κοντινή απόσταση από το χωριό τους.

«Ήμασταν ένα ήσυχο χωριό, μας αναστάτωσαν...», «Δεν θέλουμε άλλες ανεμογεννήτριες. Αν γίνεται, να ξηλωθούν κι αυτές που μπήκαν», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι του Μολυκρείου.

Η «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των Βουνών της Αιτωλοακαρνανίας» θα συνεχίσει τις ενημερωτικές δράσεις σε ολόκληρο τον νομό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad