Συνάντηση της Επιτροπής αγώνα κατά των βιορευστών στις Φυτείες με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση - Αstakos-News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos-News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Συνάντηση της Επιτροπής αγώνα κατά των βιορευστών στις Φυτείες με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκο Βούτση


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια των ομόφωνων αποφάσεων των πολιτών και των τοπικών και συλλογικών φορέων της κοινότητας Φυτειών Ξηρομέρου και των όμορων κοινοτήτων για την αδιάκοπη συνέχιση των δράσεων και ενεργειών για την ανατροπή, με κάθε τρόπο, της καταστροφικής για την περιοχή μας, εγκατάστασης τριών (3) μονάδων παραγωγής ενέργειας από βιορευστά σ’ αυτήν, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14.5.2019, στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, συνάντηση εκπροσώπων της Επιτροπής Αγώνα και συλλογικών φορέων της περιοχής μας, με τον κ. Πρόεδρο και βουλευτές του νομού μας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, ο Αντιπρόεδρος αυτής κ. Γεώργιος Βαρεμένος, ο πρώην Υπουργός και βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, η βουλευτής κ. Μαρία Τριανταφύλλου, ο πρώην Υπουργός κ. Δημήτρης Στρατούλης και ο επίσης πρώην βουλευτής κ. Ανδρέας Μακρυπίδης (από την Επιτροπή Αγώνα). Εκ μέρους των συλλογικών φορέων και της Επιτροπής Αγώνα, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΠΣΥΞ κ. Δημήτριος Στεργίου, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Βελανιδιάς» κ.κ. Μάκης Στρατούλης και Πέτρος Πολύζος αντίστοιχα, ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Φυτειών κ. Ευστάθιος Μπέτσης και ο νομικός σύμβουλος κ. Ηλίας Μπέτσης.

Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα και των συλλογικών φορέων ενημέρωσαν διεξοδικά τον κ. Πρόεδρο της Βουλής για το τεράστιο θέμα που έχει δημιουργηθεί με την αλόγιστη προσπάθεια να εγκατασταθούν οι παραπάνω μονάδες στην περιοχή μας, επισήμαναν τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει αυτή για τη ζωή, το περιβάλλον και τη γεωργική οικονομία των κατοίκων της περιοχής, αξίωσαν την αποκατάσταση της νομιμότητας και την τήρηση της αρχής της ίσης μεταχείρισης από το Υπουργείο που σε παρόμοιες περιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή ακύρωσε ή ανακάλεσε τις σχετικές αδειοδοτήσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τόνισαν την καθολική εναντίωση και αντίδραση των πολιτών και τοπικών και συλλογικών φορέων της περιοχής, καθώς και την ειλημμένη απόφασή τους να προβούν με κάθε τρόπο σε δράσεις και ενέργειες για την δικαίωσή τους και ζήτησαν την άμεση και ουσιαστική παρέμβαση του κ. Προέδρου, ώστε να αποτραπεί το επιχειρούμενο έγκλημα στην περιοχή μας.

Ο κ. Πρόεδρος άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα των παρισταμένων και εκδήλωσε την προθυμία, εντός του θεσμικού του ρόλου, να ασκήσει την επιρροή του προς τους Υπουργούς ΥΠΕΚΑ κ.κ. Γ. Σταθάκη και Σ. Φάμελλο, για την επίλυση του θέματος.


Για την Επιτροπή Αγώνα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad