Μαθητές του Αστακού στο μεγαλύτερο διαγωνισμό ρομποτικής του Βελγίου «Robotcompetitie» - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

11 Μαΐου 2019

Μαθητές του Αστακού στο μεγαλύτερο διαγωνισμό ρομποτικής του Βελγίου «Robotcompetitie»


Στις 4 Μαΐου 2019 έλαβε χώρα στη Γάνδη ο μεγαλύτερος διαγωνισμός ρομποτικής του Βελγίου «Robotcompetitie». Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώθηκε για 11η συνεχή χρονιά από το Διεθνή Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Dwengo» (https://www.dwengo.org) και το Πανεπιστήμιο της Γάνδης (https://www.ugent.be/robotcompetitie), ενώ φέτος συστεγάστηκε με το φεστιβάλ εφευρέσεων και δημιουργίας «Maker Faire Gent» (https://www.makerfairegent.be/).

Ο Robotcompetitie ξεχωρίζει σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο γιατί δε θέτει όρια ηλικίας διαγωνιζομένων. Πέρυσι, ο μικρότερος διαγωνιζόμενος είναι 9 ετών, ενώ ο μεγαλύτερος 61!

Η 8-μελής αποστολή του Πρότυπου Κέντρου Ρομποτικής και Τεχνολογίας - Makerlab αποτέλεσε και φέτος τη μόνη Ελληνική συμμετοχή. Τα παιδιά, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από το Αγρίνιο και τον Αστακό, χωρίστηκαν σε 2 ομάδες και συναγωνίστηκαν με άλλες 48 από το Βέλγιο.

Οι ομάδες μας -με εφάμιλλα εξαιρετικές εμφανίσεις- κατέλαβαν το πρώτο βραβείο στη σχολική κατηγορία, ενώ στη γενική κατάταξη τη 2η και 3η θέση!

Οι καλύτερες στιγμές του αγώνα έχουν καταγραφεί και δημοσιευτεί στο διαδίκτυο στους παρακάτω συνδέσμους:
Η αποστολή μας φέτος υποστηρίχθηκε από την επιχείρηση Super Market Βασιλόπουλος και το Σύνδεσμο Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΣΕΔΕ) Αγρινίου. Τους ευχαριστούμε θερμά!

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Θεοχάρης
Ιδρυτής Makerlab
Διοργανωτής WeGoSTEM στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad