Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα: «Εστιάζοντας στο περιβάλλον» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad


21 Ιουνίου 2019

Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα: «Εστιάζοντας στο περιβάλλον»


13 Κινήματα και Σύλλογοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με ευαισθητοποίηση στο μείζον θέμα της αλόγιστης εγκατάστασης ανεμογεννητριών, απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση για την αποστολή φωτογραφιών στο πλαίσιο του παρακάτω διαγωνισμού φωτογραφίας:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2019
ΘΕΜΑ: ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Όροι Διαγωνισμού

1. Διοργανωτές και Στόχος

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Αθήνας για την Προστασία των Αγράφων, το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων, η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος, το Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου, η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των Βουνών της Αιτωλοακαρνανίας, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας/ΣΠΠΕΝΚ, το Αντι-Αιολικό Μέτωπο Αντίστασης Καρυστίας/ΑΜΑΚ, το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-ΒΑΠΕ, ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης/ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΜΑΝΗΣ, το SAVE MALEAS/Ενάντια στη Βιομηχανοποίηση της Χερσονήσου Μαλέα, η Επιτροπή Αγώνα Πάρου ενάντια στις ανεμογεννήτριες, η Πρωτοβουλία Κατοίκων Σαμοθράκης ενάντια στην Κατασκευή Αιολικού Πάρκου, η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών, διοργανώνουν Διαγωνισμό Φωτογραφίας.
Οι παραπάνω συνδιοργανωτές απευθύνουν πρόσκληση σε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες φωτογράφους, πεζοπόρους, ορειβάτες, επαγγελματίες στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, για την αποστολή φωτογραφιών στο πλαίσιο του διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα «Εστιάζοντας στο περιβάλλον».
Σκοπός μας είναι η ανάδειξη του ζητήματος της δίχως μέτρο και σχεδιασμό αδειοδότησης για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην ελληνική φύση, σε οικοσυστήματα των οποίων η διαφύλαξη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και για την ουσιαστική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και άρα κατ 'επέκταση, της ανθρώπινης ζωής. Επιπλέον σημαντικό ζήτημα είναι ότι ήδη πλήττονται περιοχές πολιτισμικής και ιστορικής αξίας.

2.Θεματικές ενότητες

ΕΝΟΤΗΤΑ 1 : Η οικολογική αξία περιοχών σε κίνδυνο* από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών
ΕΝΟΤΗΤΑ 2: Το τοπίο μετά την εγκατάσταση ανεμογεννητριών**

*Ως περιοχές σε κίνδυνο νοούνται οι περιοχές στην ελληνική επικράτεια, όπως φαίνονται στο site της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας http://www.rae.gr/geo/ για τις οποίες έχει δοθεί άδεια ή είναι υπό αξιολόγηση άδεια για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.
**Αφορά περιοχές στην ελληνική επικράτεια που έχουν καταστραφεί απο την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Οι φωτογραφίες της αφίσας είναι κατά σειρά από την περιοχή Natura 2000 των Αγράφων που απειλείται από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και από υπάρχουσες αιολικές εγκαταστάσεις στη Μάνη.

3. Προθεσμία και διαδικασία Υποβολής

Το φωτογραφικό υλικό θα πρέπει να σταλεί έως και τις 25 Ιουνίου 2019 στο agrafasos@gmail.com

Κάθε συμμετέχων έχει δικαίωμα να αποστείλει μέχρι 4 φωτογραφίες ανά ενότητα σε μορφή jpeg, οι οποίες δεν θα έχουν υδατογράφημα ή περιθώριο.
Κατά την υποβολή θα δηλώνονται:
__Το όνομα και το επώνυμο του συμμετέχοντα
__Η θεματική ενότητα της φωτογραφίας
__Η περιοχή στην οποία έχει τραβηχτεί η φωτογραφία
__Η χρονική στιγμή που έχει τραβηχτεί η φωτογραφία
__Προαιρετικά, μια ιστορία ή φράση σχετικά με το θέμα

4. Βραβείο

Οι συμμετέχοντες των οποίων οι φωτογραφίες θα επιλεγούν σε κάθε ενότητα ως καλύτερες, κερδίζουν 3 διανυκτερεύσεις με διατροφή, 2 ατόμων στο ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων.
Με την αποστολή των φωτογραφιών, ο συμμετέχων στο διαγωνισμό παραχωρεί το μη αποκλειστικό δικαίωμα αναπαραγωγής των φωτογραφιών στους διοργανωτές για το σκοπό που περιγράφεται στο σημείο 1 των παρόντων όρων.
Επιλεγμένες φωτογραφίες από κάθε κατηγορία θα προβληθούν από τους διοργανωτές σε δημόσιες εκθέσεις, παρουσιάσεις, ανακοινώσεις, αφίσες, στο διαδίκτυο, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

5. Επιλογή φωτογραφιών

Οι 10 φιναλίστ σε κάθε ενότητα θα ανακοινωθούν στις σελίδες των διοργανωτών μέσα στον Ιούλιο. Θα ακολουθήσει ψηφοφορία του κοινού για την ανάδειξη των νικητών. Κριτήρια για την επιλογή αποτελούν η δημιουργικότητα και το περιεχόμενο σε συνάρτηση με τα φωτογραφικά κριτήρια και την επίτευξη του σκοπού.

6. Κριτική επιτροπή (με αλφαβητική σειρά)

>Αβραμέας Γιάννης, Φωτογράφος, Ορειβάτης, Φωτογραφική Ομάδα 'West Mani Frames'
>Βλάμη Βασιλική, Εκπαιδευτικός, Περιβαλλοντολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ με θέμα Πολιτισμικά Τοπία μεσα στο Δίκτυο των Προστατευόμενων Περιοχών NATURA2000
>Καστρίτσης Γιάννης, Ζωγράφος, Αναπ. Καθηγητής Ζωγραφικής
>Λατσούδης Παναγιώτης, Δασολόγος, Πρόεδρος ΔΣ Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας
>Ντάσιος Τάκης, Διδάκτωρ Επικοινωνίας-Πολιτισμού, Φωτογράφος, Συγγραφέας
>Τάσιος Γιώργος, Φωτογράφος
>Τσαντάκης Μανόλης, Φωτογράφος, Ερευνητής

Σημείωση: Οι Διοργανωτές, κατά την κρίση τους, μπορούν να προσθέσουν επιπλέον θεματικούς επαίνους καθώς και επιπλέον υποστηρικτές του σκοπού του διαγωνισμού ανάλογα με την ανταπόκριση από άλλα δίκτυα, ομάδες, φορείς και συλλόγους.

Διοργανωτές:
> Πρωτοβουλία Κατοίκων Αθήνας για την Προστασία των Αγράφων
> Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων
> Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος
> Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων Αιγαίου
> Κίνηση Πολιτών για την Προστασία των Βουνών της Αιτωλοακαρνανίας
> Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας/ΣΠΠΕΝΚ
> Αντι-Αιολικό Μέτωπο Αντίστασης Καρυστίας/ΑΜΑΚ
> Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας / ΒΑΠΕ
> Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης/ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΜΑΝΗΣ
> SAVE MALEAS/Ενάντια στη Βιομηχανοποίηση της Χερσονήσου Μαλέα
> Επιτροπή Αγώνα Πάρου ενάντια στις ανεμογεννήτριες
> Πρωτοβουλία Κατοίκων Σαμοθράκης Ενάντια στην Κατασκευή Αιολικού Πάρκου
> Τήνος κατά των ανεμογεννητριών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad