Γρηγόρης Νικήτας: Για τον Παναγιώτη Μουρούκη, αντί επικήδειου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

18 Ιουνίου 2019

Γρηγόρης Νικήτας: Για τον Παναγιώτη Μουρούκη, αντί επικήδειου


Για τον Παναγιώτη Μουρούκη, αντί επικήδειου

Το Σάββατο αποχαιρετήσαμε τον Παναγιώτη Μουρούκη. Οι κάτοικοι του Αστακού μπορεί να έχουν την πρόσφατη εικόνα ενός ανθρώπου μοναχικού, λιγομίλητου και χωρίς συμμετοχή στη κοινωνική ζωή του τόπου.

Αντί επικήδειου θα ήθελα να θυμίσω στους μεγαλύτερους και να γνωρίσω στους νεώτερους όπως και σε αυτούς που ήρθαν στον Αστακό τα τελευταία χρόνια, τον παλαιότερο Παναγιώτη και τη σχέση του με τη κοινωνία. Τα συναισθήματα μου είναι προσωπική μου υπόθεση.

Ο Παναγιώτης ασχολήθηκε από τα πρώτα μετασχολικά του χρόνια με τα κοινά και λειτούργησε μέσα στη κοινωνία με πάθος και αποτελεσματικότητα. Εκλέχθηκε κοινοτικός σύμβουλος το 1982 στην τότε Κοινότητα Αστακού σε ηλικία 22 ετών.

Συμμετείχε ενεργά στη πολιτική. Διατέλεσε αποτελεσματικός γραμματέας της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Αστακού, τη δύσκολη εποχή της αποκρυστάλλωσης της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ και των έντονων πολιτικών αλλά και τοπικών εντάσεων.

Αγαπούσε τον αθλητισμό και λάτρευε το μπάσκετ. Οργάνωνε αγώνες μπάσκετ πριν αυτό γίνει ευρύτερα αγαπητό μετά τις επιτυχίες της Εθνικής Ομάδας το 1987. Ήταν ο εμπνευστής και φυσικά εκ των ιδρυτικών μελών της ομάδας μπάσκετ «ΑΙΟΛΟΣ» και ταυτόχρονα προπονητής της. Κάποιοι θα θυμούνται τις συναντήσεις για τη δημιουργία της ομάδας, το όνομα, και τα χρώματά της στα τότε γραφεία της κοινότητας Αστακού.

Συμμετείχε σε πολλές δραστηριότητες στον Αστακό. Είχε το χάρισμα να «ακούει» τους άλλους, να σκέφτεται ψύχραιμα και να εκφράζεται νηφάλια.

Εργάστηκε στην κοινότητα και στη συνέχεια στο δήμο Αστακού. Πάντα εξυπηρετικός και προσιτός στο κόσμο. Η απάντησή του στα επείγοντα αιτήματα των δημοτών ήταν «περίμενε τώρα» και όχι «έλα αύριο». Αρκετοί από εμάς που ζούσαμε στην Αθήνα θυμούμαστε τη προθυμία του να εκδώσει το πιστοποιητικό και να το δώσει στο μεσημεριανό δρομολόγιο του ΚΤΕΛ για να το παραλάβουμε αυθημερόν.

Δυστυχώς σοβαρά προβλήματα υγείας άλλαξαν τη πορεία της ζωής του. Τον οδήγησαν στη πρόωρη συνταξιοδότηση και στη συνέχεια στη σταδιακή απομάκρυνσή του από τις παρέες του και τις προηγούμενες δραστηριότητές του.

Γρηγόρης Νικήτας
Γείτονας και φίλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad