Φυτείες: Ο Αγώνας ενάντια στα Βιορευστά συνεχίζεται - Αstakos-News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos-News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Φυτείες: Ο Αγώνας ενάντια στα Βιορευστά συνεχίζεται


ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΒΙΟΡΕΥΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΥΤΕΙΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 

Με ένα έγγραφο, με ημερομηνία 31/5/2019, που υπογράφεται, όχι από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό, αλλά από την Προϊσταμένη Δ/νσης Νομοθετικού Έργου και Πρωτοβουλίας, το Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας γνωστοποίησε ότι λόγω άπρακτης της 60ήμερης προθεσμίας για την υποχρεωτική έκδοση από τον Υπουργό της οριζόμενης στο νόμο Υπουργικής απόφασης, δηλαδή με υπαιτιότητα του ίδιου του Υπουργού, οι τρεις (3) προσφυγές του Δήμου Ξηρομέρου κατά των αποφάσεων για την εγκατάσταση ισάριθμων μονάδων βιορευστών στην τοπική κοινότητα Φυτειών θεωρούνται σιωπηρώς απορριφθείσες.

Έτσι επιβεβαιώθηκαν με τον πιο σαφή τρόπο οι απολύτως δικαιολογημένοι φόβοι και ανησυχίες σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών και συλλογικών φορέων, για την ειλημμένη απόφαση μετατροπής του τόπου μας σε χαβούζα αποβλήτων. Και μάλιστα αποβλήτων, όχι μόνο της Ελλάδας (η περιοχή μας δεν παράγει την παραμικρή ποσότητα βιοκαυσίμων ή άλλων υγρών αποβλήτων), αλλά και άλλων γειτονικών και μη χωρών της Ευρώπης. Δηλαδή με υπαιτιότητα της κυβέρνησης ολοκληρώθηκε ένα ξεκάθαρο έγκλημα κατά του τόπου μας, του περιβάλλοντος, της υγείας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και γενικά της τοπικής κοινότητας Φυτειών και των επτά (7) όμορων με αυτήν ακμαζουσών κοινοτήτων.

Και όλα αυτά χωρίς καμιά ουσιαστικά διαβούλευση, σε πλήρη αντίθεση και αδιαφορία στην καθολική και εμπράκτως εκδηλωθείσα εναντίωση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών και συλλογικών φορέων, ενάντια στη ρητή και επιστημονικά τεκμηριωμένη άρνηση/αρνητική γνώμη της αρμόδιας Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης για την αδειοδότηση των μονάδων αυτών στην περιοχή μας, αλλά και κατά ευθεία παράβαση των σχετικών διατάξεων του νόμου, της νομολογίας και των στοιχειωδών συνταγματικών αρχών και δικαιωμάτων των πολιτών, η προστασία των οποίων αποτελεί στοιχειώδη μέριμνα της πολιτείας. Συνάμα σε αντίθεση προς κάθε αρχή ίσης μεταχείρισης και ισονομίας έναντι ομοειδών ακριβώς περιπτώσεων σε γειτονικές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας (μετά την έγκριση εγκατάστασης των τριών μονάδων στην περιοχή μας, ανακλήθηκαν από το Υπουργείο όλες οι προϋφιστάμενες παρεμφερείς άδειες στο νομό μας), που πρέπει να διέπει τις πράξεις της Διοίκησης. Κι όλα αυτά στο όνομα κάποιων άδηλων οικονομικών συμφερόντων.

Εκφράζουμε την οργή και αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας έναντι των ειλημμένων, ως φαίνεται, αποφάσεων της πολιτείας για το επιχειρούμενο έγκλημα ενάντια στον τόπο μας.

Δηλώνουμε την ακλόνητη θέληση και αποφασιστικότητα να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα με προσφυγή στη δικαιοσύνη, αλλά και να συνεχίσουμε, χωρίς καμιά διακοπή και με κάθε θεμιτό τρόπο και μέσον, κάθε μορφής αγώνα για την αποτροπή εγκατάστασης των τριών (3) ή και άλλων μονάδων βιορευστών στην περιοχή μας, που απειλεί να καταστρέψει το περιβάλλον, τη ζωή, την υγεία, την γεωργοκτηνοτροφική παραγωγή και τη συναφή απασχόληση των κατοίκων της περιοχής. Και ιδίως των νέων ανθρώπων που επέλεξαν να παραμείνουν με τις οικογένειές τους σ’ αυτήν και οι οποίοι θα βιώσουν τις βαρύτατες συνέπειες, με τελικό αποτέλεσμα την ερήμωση και τον αφανισμό της περιουσίας και των εστιών τους.

Η τοπική κοινωνία, παρόλο που νιώθει απογοητευμένη έναντι όσων όφειλαν να της συμπαρασταθούν και να αγωνιστούν μαζί της για την αποτροπή του σχεδιαζόμενου εγκλήματος και δεν το έπραξαν, δηλώνει αποφασισμένη, όσο ποτέ, να αγωνιστεί μέχρι τέλους και να μην επιτρέψει τη λειτουργία των παραπάνω ρυπογόνων μονάδων στην περιοχή Φυτειών.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ 
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΒΙΟΡΕΥΣΤΩΝ 
ΣΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad