Φωτορεπορτάζ του Χρήστου Μπόνη για τον "1ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Αστακού" - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

04 Αυγούστου 2019

Φωτορεπορτάζ του Χρήστου Μπόνη για τον "1ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Αστακού"


Με μεγάλη επιτυχία έληξε χθες το απόγευμα ο "1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου" που διεξήχθη στον Αστακό. Ο αριθμός των συμμετοχών ήταν ανέλπιστα μεγάλος, ξεπέρασε κάθε λογική και κάθε φαντασία. Η ιδέα ξεκίνησε με στόχο ένα αξιοπρεπή αριθμό εγγραφών (μικρών και μεγάλων) αλλά με την πάροδο του χρόνου αυξάνονταν θεαματικά, με αποτέλεσμα ακόμη και την ημέρα που είχε δοθεί σαν λήξη προθεσμίας συμμετοχών υπήρχαν εγγραφές και μάλιστα αυξημένες. Ο αγώνας ήταν διπλός δηλαδή είχε δυο διαδρομές. Η πρώτη των 1000μ συμμετείχαν αθλητές έως και 10 ετών και η δεύτερη και η εντυπωσιακή ήταν 5.600μ.

Η διαδρομή των μικρών ξεκίνησε από την θέση Ανεμόμυλος και διασχίζοντας την παραλιακή οδό τερμάτιζαν στο κεντρικό σημείο της παραλίας Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην συγκεκριμένη διαδρομή ήταν ότι την γραμμή τερματισμού διέσχισαν πάνω από εκατό μικροί αθλητές (περίπου ΕΚΑΤΟΝ ΔΕΚΑ). Απίθανος αλλά και απρόσμενος για τόσο μικρή ηλικία!!!! Στην μεγάλη διαδρομή των 5. 600 είχαν δηλώσει συμμετοχή 350 αθλητές και λίγο πριν την έναρξη διαπιστώθηκε ότι η απώλεια κυμάνθηκε μεταξύ σαράντα και πενήντα. Συνολικά δηλαδή ο αριθμός των συμμετεχόντων κυμάνθηκε στους 400 (δεν έχουμε από την εταιρεία τον ακριβή αριθμό).

Λίγα λόγια για τον αγώνα. Υπήρχαν δυσκολίες σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας διότι υπήρξε η απόφαση να απονεμηθεί μετάλλιο αναμνηστικό σε όλους όσους θα τερμάτιζαν, ενθύμιο της πρώτης διοργάνωσης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα καθώς αυξάνονταν ραγδαία οι συμμετοχές να απαιτείται νέος αριθμός μεταλλίων και νέες κατασκευές (μιας και η μεγάλη συμμετοχή ικανοποιούσε τους διοργανωτές, η μικρή αυτή λεπτομέρεια δεν ήταν βασανιστική, απεναντίας ευχάριστη). Φυσικά τα επιμέρους διαδικαστικά του αγώνα (δηλ. εμφανίσεις χρονομέτρηση, εμφανίσεις εθελοντών, τροφοδοσία αθλητών με νερό, συνεργασία με φορείς αλλά και την αστυνομία, λιμενικό, κέντρο υγείας, κ.λ.π.) έπρεπε να έχουν λυθεί με τον καλύτερο τρόπο ούτως ώστε να μην εμφανιστούν προβλήματα κατά την διάρκεια του αγώνα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά τώρα του αγώνα.

1. Οι βραβεύσεις

Στην κατηγορία της διαδρομής των 1000μ, οι τρεις πρώτοι (μικροί) πρωταθλητές και τα τρία πρώτα κορίτσια (πρωταθλήτριες). Το ίδιο και στην διαδρομή των 5.6χιλ. Παράλληλα υπήρξαν κάποιες επιμέρους βραβεύσεις: 

στον πιο ηλικιωμένο αθλητή (χωρίς φυσικά θέση κατάταξης), 
2η στον τελευταίο τερματίσαντα (για την ιστορία ήταν κορίτσι) και 
σε ένα Έλληνα αθλητή, με πανελλήνια ρεκόρ, Βαλκανιονίκη αλλά και με συμμετοχές σε πανευρωπαϊκά πρωτάθλημα τον Λεμονή

Ο Λεμονής έχει εγκατασταθεί εδώ και παρά πολλά χρόνια στον Αστακό, έχει πολιτογραφηθεί δημότης Αστακού, ασκεί το επάγγελμα του επιχειρηματία (έχει πανέμορφες και εντυπωσιακές μεζονέτες με θέα όλο τον κόλπο του Αστακού) και παραμένει πιστός στον Αστακό. Η ιστορία του σε πολλούς από εμάς που τον θυμόμαστε στους μεγάλους Βαλκανικούς Αγώνες που διεξάγονταν κάποτε (πριν τον διαμελισμό των Βαλκανικών κρατών) είναι ανεξίτηλη, παράλληλα δε παραμένει ένα κόσμημα για την πόλη του Αστακού διότι αποφάσισε να δραστηροποιηθεί επιχειρηματικά αυτό το μεγάλο όνομα του Αθλητισμού (εποχή Τζώρτζη, Παπαγεωργόπουλου, Παπανικολάου, κλπ).

2. Η πρώτη αθλήτρια στην μικρή διαδρομή (Ζαρκαδούλα) είναι κόρη του Θανάση Ζαρκαδούλα κάτοικου Αστακού ο οποίος είναι αθλητής με καλά ρεκόρ σε μεγάλους αγώνες (Μαραθώνιος Αθήνας, αγώνες στην Αιτωλοακαρνανία μεγάλων αποστάσεων, κλπ). Δηλαδή η κόρη στα χνάρια του μπαμπά

3. Οι δυο πρώτοι αθλητές στην μεγάλη διαδρομή με καταγωγή από το Αγρίνιο, ανήκουν στην ΓΕΑ αφενός μεν είναι αδέλφια αφετέρου έχουν τεράστιες επιδόσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα με κατακτήσεις πολλών μεταλλίων και επαίνων. Μεγάλη τιμή για τον Αστακό η συμμετοχή τους

ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ 

- Στο Αστυνομικό Τμήμα, στο Λιμενικό Τμήμα, στο Κέντρο υγείας Αστακού
- Στους εθελοντές διότι χωρίς αυτούς σίγουρα τα προβλήματα θα ήταν τεράστια κατά την διανομή των αριθμών την διανομή νερού και χυμών αλλά και η περιφρούρηση κάποιων δύσκολων σημείων στον περιφερειακό δρόμο Αστακού-Μύτικα-Βόνιτσας.
- Στον Δήμο Ξηρομέρου και κυρίως στον φορέα Κοινωφελής Επιχείρηση και τον πρόεδρο Κώστα Γεωργούλα. Η συνδρομή του Δήμου Ξηρομέρου με την διάθεση των αυτοκινήτων που χρειάστηκαν αλλά και το υλικό σήμανσης ήταν θετική, παράλληλα δε η Κοινωφελής Επιχείρηση συνέβαλλε με την αρμοδιότητα που τις παρέχει ο νόμος για τις συγκεκριμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις (οικονομική βοήθεια αλλά και υλική) κάτι που ήταν μια ανακούφιση.

ΤΕΛΟΣ ΔΕ ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ

Δεν ξέρω αν χωρίς χορηγούς (μεγάλους και μικρούς) θα κατορθώναμε να πραγματοποιούσαμε τον αγώνα. Κακά τα ψέματα που λέει και ο Λαός μας αλλά όλα όσα σχετίζονται με την διεξαγωγή του αγώνα (αλλά και κάθε αγώνα) έχουν ανάγκη από χρηματοδότηση και όχι μόνο. Χωρίς χορηγούς δεν υπάρχει καμιά δραστηριότητα. Στον δικό μας αγώνα συμμετείχαν χορηγοί που διέθεσαν ένα αξιοσέβαστο χρηματικό ποσό, υπήρξαν χορηγοί που διέθεσαν ένα πιο μικρο χρηματικό ποσό, υπήρξαν και χορηγοί (π.χ σούπερ μάρκετ, καταστήματα εστίασης, κλπ) που διέθεσαν το απαραίτητο υλικό (νερά, χυμοί, κλπ) τα οποία ήταν απαραίτητα για όσους συμμετείχαν στον αγώνα. 

(Για την ιστορία και επειδή αυτά θα μείνουν στο αρχείο θα ονομάσω όλους τους χορηγούς για να τους τιμήσουμε έστω και νοερά).

ΝΗΡΕΑΣ / Αποστόλης Ντίνος ΕΚΟ / Στρατος Grup-AQUA / Νερό Βίκος / LOB STER / Σούπερ Μάρκετ Ν & Α Καλαντζής / ΕΝ ΠΛΩ (καφέ) / Μake ART-Νίκος Χολής (φωτογραφείο) / Αφοι Μέντη -Νερό Κορπής / Porto cafe / Dryland cafe / Λιόγερμα cafe / IL Post / Φαρμακείο Παναγ. και Βασιλικής Μάντζαρη / Blue Fish Ψαροταβέρνα / Olympic Pegasus-Ουζερί / Ionion club-Holis / Σούπερ Μάρκετ PROTON Λάζαρος Καλαντζής / MOTO_DOC / Market Βασίλης.

Φυσικά αφού κλείσαμε το κομμάτι των ευχαριστηρίων σε όσους συμβάλλανε στον αγώνα (μεταφορικώς και πρακτικώς), ΩΦΕΙΛΟΥΜΕ ένα μεγάλο ευχαριστώ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ. 

Όλοι οι πιο πάνω αναφερθέντες δεν θα είχαν καμιά συμβολή αν δεν υπήρχε το αντικείμενο του αγώνα που είναι ο ΑΘΛΗΤΗΣ. Δεν μπορώ εγώ προσωπικά να τους τεμαχίσω σε πολλές κατηγορίες αλλά ούτε και να τους συμπεριλάβω σε μια. Η προσωπική άποψη είναι ότι πρέπει να κατανεμηθούν σε δυο. Η Πρώτη συμπεριλαμβάνει όλους τους εγχώριους (δηλ. από Αστακό, τον Δήμο Ξηρομέρου των Δήμων που γειτνιάζουν και των Δήμων του Νομού Ατωλ/νιας). Η Δεύτερη κατηγορία είναι οι αθλητές που συμμετείχαν από πόλεις και συλλόγους από όλη την υπόλοιπη Ελλάδα (χαρακτηριστικά από Πάτρα, ΣΔΥ Χανίων, Σέρρες Περιστέρι, ΣΔΥ Πειραιά, ΑΟ Μελεσσών, ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Άρτα αλλά και πολλούς συλλόγους που αναγράφονται σαν σύλλογοι αλλά δεν γνωρίζουμε την περιφέρειά τους).

Δεσμευόμαστε για του χρόνου με πολύ ανώτερη διοργάνωση σε πιο στέρεες βάσεις, με συμμετοχές εκατονταπλάσιες και με μεγαλύτερους χορηγούς. 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

































































































































Φωτορεπορτάζ: Χρήστος Μπόνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad