Χρήστος Μπόνης: Οδός «4ης Αυγούστου» στον λογαριασμό της ΔΕΗ στον Αστακό - Αstakos-News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos-News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Χρήστος Μπόνης: Οδός «4ης Αυγούστου» στον λογαριασμό της ΔΕΗ στον Αστακό


Ανοίγοντας τον φάκελλο της ΔΕΗ (όπως όλοι μας) για να εγκλιματιστώ με την λυπητερή του λογαριασμού, η ματιά μου πήγε κατευθείαν στον αποστολέα και την διεύθυνση. 

Ομολογώ ότι μετά από 43 χρόνια δεν περίμενα να (ξανά) δω αυτή την εικόνα: Όνομα (το όνομα του πατέρα μου), διεύθυνση 4ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!!!!!!!!!!!!!! Εγκεφαλικό σοκ αμέσως. Ήμουν απόλυτα βέβαιος ότι το 1977 (ή 78) με την μετονομασία του δρόμου από 4ης Αυγούστου σε Καραολή και Δημητρίου θα είχαν λυθεί όλα μέσω της νόμιμης διαδικασίας. Και το λέω αυτό διότι στην γωνιά που βρίσκεται το σπίτι μου υπάρχει η πινακίδα ΚΑΡΑΟΛΗ και ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ μεγαλοπρεπής και καθαρή. 

Εξ όσων αντιλαμβάνομαι δυο τινά μπορούν να έχουν συνετελεστεί. 1ον η επίσημη αλλαγή ονομασίας του δρόμου και η τοποθέτηση νέας πινακίδας (σήμανση) ήταν για τα μάτια του κόσμου και δεν προχώρησε η διαδικασία ή 2ον κάποιοι των τότε δημοσίων υπηρεσιών που είχαν την αρμοδιότητα να προβούν στην αλλαγή ονομασίας δεν τήρησαν την προβλεπόμενη διαδικασία διότι ή αδιαφόρησαν ή εξακολουθούσαν και παρέμειναν νοσταλγοί της συγκεκριμένης εποχής!!!! 

Είτε η μια περίπτωση συμβαίνει είτε ή άλλη είναι ντροπή να αναμοχλεύεται στην μνήμη μας η τότε περίοδος του Μεταξά. Και να σκεφθεί κανείς ότι στους χάρτες της google στον Αστακό η οδός αναγράφεται σαν Καραολή και Δημητρίου και μάλιστα πρόσφατα σε διαφημιστικό φυλλάδιο

.
Φωτορεπορτάζ: Χρήστος Μπόνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad