Συγκινημένος ο νέος δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης στην τελετή ορκωμοσίας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

01 Σεπτεμβρίου 2019

Συγκινημένος ο νέος δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης στην τελετή ορκωμοσίας


Την συγκίνησή του εξέφρασε ο νέος δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της ορκωμοσίας της δημοτικής αρχής.


Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην τελετή προκειμένου να ευχηθεί καλή θητεία και δύναμη στα νέα του καθήκοντα. Ο ίδιος ευχαρίστησε τον κόσμο που του εμπιστεύτηκε την προοπτική του τόπου. Δεσμεύτηκε να τηρήσει στο ακέραιο την εντολή των δημοτών, με την διαρκή προσπάθειά του για το καλό και την προκοπή του τόπου. «Δεσμεύομαι να αποδειχθώ άξιος της τιμής που μου δώσατε και να είμαι δήμαρχος όλων των Ξηρομεριτών, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς», είπε μεταξύ άλλων.

Καλωσόρισε ταυτόχρονα και τους δημοτικούς συμβούλους παλιούς και νέους στον ωραίο χώρο της αυτοδιοίκησης, όπως τόνισε, προσθέτοντας ότι ο λαός του Ξηρομέρου έδωσε ξεκάθαρη εντολή για την διακυβέρνηση του τόπου και γι’ αυτό ο ίδιος δεν διακρίνει νικητές και ηττημένους. «Από σήμερα κοιτάζουμε μπροστά με πνεύμα συνεργασίας και διαλόγου. Σήμερα είναι μια νέα αρχή για όλους, που αντιλαμβάνεται την άσκηση του δημοσίου καθήκοντος ως κατάθεση δυνάμεων και ψυχής ως ανταπόδοση σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Θεμέλιο της νέας αρχής είναι η υπεύθυνη ανταπόκρισή μας σε βασικά αυτονόητα πράγματα που πρέπει να χαρακτηρίσουν την δημόσια ζωή», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, δίνοντας μια ακόμη υπόσχεση στον κόσμο για σκληρή δουλειά, με εντιμότητα και ανιδιοτέλεια, ώστε ο δήμος να καταφέρει να κινηθεί γρήγορα προς το μέλλον, με σχέδιο και αδιαπραγμάτευτες αρχές που είναι η αξιοκρατία, η διαφάνεια, η δικαιοσύνη, η χρηστή διοίκηση και η συλλογικότητα.

Κατόπιν διαβεβαίωσε ότι θα ενημερωθούν οι πολίτες για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, ενώ θα γίνει έλεγχος σε όλα τα στοιχεία που θα παραλάβει η δημοτική αρχή, αλλά βέβαια ότι θετικό υπάρχει από τις προηγούμενες διοικήσεις θα αποτελέσει βάση για το μελλοντικό έργο. Το μήνυμα που έστειλε προς κάθε κατεύθυνση ήταν ότι: «είμαστε αποφασισμένοι, αδιαφορώντας για το όποιο πολιτικό κόστος, να συγκρουστούμε με συμφέροντα, νοοτροπίες, και κακώς κείμενα του παρελθόντος».

Στόχος είναι να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα της περιοχής, όπως είναι το Πλατυγιάλι, η ακτογραμμή, το βελανιδοδάσος, ο ορεινός όγκος, τα τοπικά προϊόντα, η πολιτιστική κληρονομιά. Η πρώτη μάχη όμως που θα δοθεί είναι αυτή της καθημερινότητας, όπως είναι η ύδρευση, η αποχέτευση, η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός, η αγροτική οδοποιία, τα σχολεία, οι κοινωνικές δομές, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι αναπτυξιακές υποδομές, και άλλα.

Για να γίνουν πιο κατανοητά τα προβλήματα, η δημοτική αρχή θα έχει καθημερινή επαφή με τον δημότη, ώστε να δρομολογηθούν οι κατάλληλες λύσεις για ένα σύγχρονο, λειτουργικό και αποτελεσματικό δήμο, με την πολύτιμη βοήθεια και των εργαζομένων, των φορέων και των συλλόγων. Καταλήγοντας απηύθυνε κάλεσμα ενότητα και συνεργασίας ώστε το Ξηρόμερο να κερδίσει το στοίχημα και να κοιτάζει με αυτοπεποίθηση σιγουριά και αισιοδοξία το μέλλον.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές Σπήλιος Λιβανός και Γιώργος Βαρεμένος, ο Ξηρομερίτης Περιφερειακός Σύμβουλος, Γιάννης Λύτρας, οι δήμαρχοι Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου και Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας, η Ηγουμένη της Μονής Λιγοβιτσίου και πολλοί εκπρόσωποι αρχών και φορέων, ενώ τον αγιασμό έκανε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς.

Τα νέα τους καθήκοντα θα αναλάβουν άμεσα και οι αντιδήμαρχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΙΧΜΗΣ τον τομέα έργων θα αναλάβει ο πρώην δήμαρχος Φυτειών Παναγιώτης Τζαχρήστας, ο οποίος θα είναι και αναπληρωτής δημάρχου, τον διοικητικό και οικονομικό τομέα αναλαμβάνει ο Σωτήρης Γερόλυμος, την καθημερινότητα και καθαριότητα, ο κ. Παλαιογιάννης και ο Κώστας Λαϊνάς τον τομέα της ύδρευσης που αποτελεί και ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του δήμου.















































































































































































































































































 



 















Κείμενο: aixmi-news
Φωτογραφίες: xiromeronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad