Ολοκληρώθηκαν οι εργασίας φωτισμού στην Γέφυρα Τατάρνας - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Breaking

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Όλα τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2019

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίας φωτισμού στην Γέφυρα Τατάρνας


Η Γέφυρα Τατάρνας αποκτά τη νυχτερινή εικόνα που της αρμόζει και την αναδεικνύει μέσα στο εντυπωσιακό τοπίο. Τη φωτεινή της εικόνα.

Την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες φωτισμού και την περασμένη νύχτα λειτούργησαν πλέον κανονικά όλα τα φώτα.

Από την εν λόγω γέφυρα διέρχεται επαρχιακή οδός που συνδέει τον νομό Ευρυτανίας με τον νομό Αιτωλοακαρνανίας και ο φωτισμός συμβάλλει και στο ασφαλέστερο ταξίδι.

Η κατασκευή της πρωτοποριακής αυτής γέφυρας ξεκίνησε το 1965 και ολοκληρώθηκε το 1970. Η γέφυρα διαθέτει τρεις καμάρες, από τις οποίες η μεγαλύτερη έχει πλάτος 196 μέτρων.

Διαδέχτηκε την ιστορική μονοκάμαρη γέφυρα που κτίστηκε στα μέσα του 17ου αιώνα από πρωτομάστορες της περιοχής και σήμερα βρίσκεται μέσα στα νερά της τεχνητής λίμνης των Κρεμαστών, μετά την κατασκευή του ομώνυμου φράγματος τη δεκαετία του 1960. Την ονομασία «Τατάρνα» έλαβε από την κοντινή μονή Παναγία της Τατάρνας (ιδρυθείσα το 1556) ενώ στο ιστορικό γεφύρι της Τατάρνας δόθηκε το 1821 η πρώτη μάχη των Ελλήνων της Ρούμελης εναντίον των Τούρκων

Ο φωτισμός ήταν απαραίτητος και κάποιοι άνθρωποι πίεσαν για αυτό. Ο Γρηγόρης Φέρρας που πρωτοστάτησε ευχαρίστησε «την υποδιεύθυνση των Υδροηλεκτρικών Εργοστασίων της χώρας η οποία έδωσε τον καλύτερό της εαυτό ώστε να γίνει ένα έργο καλαίσθητο και μόνιμο».

Οι υπέροχες λήψεις με drone είναι του Βασίλη Κίσσα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad