Χρήστος Τσιλίκης: «Αυτό δεν ήταν... όνειρο» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

14 Σεπτεμβρίου 2019

Χρήστος Τσιλίκης: «Αυτό δεν ήταν... όνειρο»


Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όσους απ’ τους συγχωριανούς μου Παπαδατιώτες διάβασαν το βιβλίο μου: «Αυτό δεν ήταν… όνειρο!». Να τους ευχαριστήσω από καρδιάς για τα ωραία και συγκινητικά λόγια που μου απηύθυναν. Για ’μένα τα θετικά σχόλια εκ μέρους τους είναι η τιμητική και ηθική αμοιβή των επί τριετίας προσπαθειών μου.

Οφείλω να ζητήσω μια μεγάλη συγνώμη από όλους τους συγχωριανούς μου, και όχι μόνο, για την μη παρουσίαση του βιβλίου μου στις εκδηλώσεις του Αυγούστου 2019, όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ» Δημήτριος Στεργίου προς τιμήν του, είχε ενδιαφερθεί για την παρουσίαση του και τον ευχαρίστησα για το ενδιαφέρον που επέδειξε.

Στην πορεία όμως και ενώ εντείνονταν οι συντονισμένες ενέργειες εκ μέρους μου, αλλά και πολλών συγχωριανών μου για την επιτυχή έκβαση της παρουσίασης του βιβλίου μου, παραμονές της έναρξης των εκδηλώσεων, ο Πρόεδρος άλλαξε γνώμη και με ενημέρωσε την τελευταία στιγμή ότι δεν θα παρουσιασθεί.

Είχε ήδη γίνει μέριμνα εκ μέρους μου να προηγηθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός και, όπως όλα έδειχναν, θα ήταν μια επιτυχημένη αλλά και ευχάριστη εκδήλωση, δεδομένου ότι τόσο οι συγχωριανοί μου, όσο και γνωστοί και φίλοι των όμορων Χωριών «δέχθηκαν» ευχάριστα την είδηση για το επικείμενο γεγονός.

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κο Νίκο Ζαρέντη.

Ας σημειωθεί ότι δεν μπήκα στη διαδικασία της περιέργειας να ενημερωθώ για την αιτία του "αποκλεισμού" μου. Το θεώρησα άσκοπο και ανώφελο. Η απόφαση ήταν αμετάκλητη… Να θυμίσω ότι προ διετίας σε παρόμοια εκδήλωση έγινε παρουσίαση βιβλίου, ξενοχωρίτη, μερίμνη του Συλλόγου. Όσον αφορά το περιεχόμενο του βιβλίου, αυτό αναφέρεται σε διάφορα σημαντικά ιστορικά γεγονότα τα οποία σημάδεψαν και τραυμάτισαν την πορεία του Έθνους μας. Όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, πρέπει να γνωρίζουμε την ιστορία της πατρίδας μας. Να γνωρίζουμε τις καλές και τις κακές εποχές, να παραδειγματιζόμαστε και να διδασκόμαστε απ’ τα λάθη μας.

Δεν με διακατέχει κάποιος θυμός. Απλά, λυπήθηκα για ό,τι έγινε. Άλλωστε, το βιβλίο μου δεν είχε κάποιο κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Αν και η δαπάνη ήταν αρκετά μεγάλη για ’μένα, ο καθεαυτού σκοπός ήταν να διαβαστεί, ιδιαίτερα στο χωριό μου.

Να ξυπνήσει μέσα στους μεγαλύτερους μακρινές μνήμες, να τους κάνει να αναπολούν και να προβληματίζονται. Ήθελα επίσης να μάθουν οι νεώτεροι πώς περνούσαν οι πατεράδες και οι παππούδες τους. Να μάθουν τα ιστορικά γεγονότα που κατέστρεψαν την χώρα μας και να φωνάξουν κι εκείνοι μαζί μου: «Γιατί; Γιατί; Ποτέ τέτοιο κακό…».

Θέλω να ενημερώσω τέλος, τους συγχωριανούς μου ότι όσοι δεν προμηθεύτηκαν το βιβλίο και επιθυμούν να το πάρουν, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα: 2109616660 / 6972712240 από ώρα 10.30 έως 12.30. Διατίθεται δωρεάν μόνο σ’ αυτούς, (Παπαδατιώτες) μέχρι της εξαντλήσεως των αντιτύπων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad