Το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία - Ένα από τα αξιοθέατα του Δήμου Ξηρομέρου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

08 Σεπτεμβρίου 2019

Το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία - Ένα από τα αξιοθέατα του Δήμου Ξηρομέρου


Πάνω σε λόφο της Βελούτσας, τρία περίπου χιλιόμετρα νότια του χωριού Δραγαμέστο (σημερινό Καραΐσκάκη) υψώνεται το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία.

Ένα από τα αξιοθέατα του Δήμου Ξηρομέρου για όσους επισκεφτούν την περιοχή μας είναι το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, στο χωριό Καραϊσκάκης, που χρονολογείται από τα Βυζαντινά χρόνια.

Εκεί στρατοπέδευσε ο αετός της Ρούμελης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, για να επιχειρεί επιθέσεις κατά των Τούρκων είτε στο πολιορκημένο Μεσολόγγι, είτε στις ενισχύσεις που έρχονταν από τα Γιάννενα.

Από εδώ και η νέα ονομασία του χωριού Καραϊσκάκη (η παλιά είναι Δραγαμέστο). Αποτέλεσε επίσης ενδιάμεσο σταθμό πολλών καταδιωκωμένων αγωνιστών προς τα Αγγλοκρατούμενα κοντινά νησιά του Ιονίου πελάγους.

Το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία βρίσκεται σε καλή κατάσταση, δεν έχει όμως σήμερα μοναχούς. Από Δυτικά ακουμπάει και προστατεύεται από τη διαδοχική σειρά των Ακαρνανικών ορέων.

Η θέα προς τον Αστακό νότια, το Βασιλόπουλο βόρεια και μπροστά ανατολικά προς το Καραϊσκάκη, είναι εκπληκτική.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad