Διαδικτυακή κόντρα μεταξύ του Κώστα Γεωργούλα και του blog Mytikas Press για τις απευθείας αναθέσεις στο Δήμο Ξηρομέρου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

06 Οκτωβρίου 2019

Διαδικτυακή κόντρα μεταξύ του Κώστα Γεωργούλα και του blog Mytikas Press για τις απευθείας αναθέσεις στο Δήμο Ξηρομέρου


Μια διαδικτυακή κόντρα έχει ξεκινήσει μεταξύ του Κώστα Γεωργούλα και του blog Mytikas Press σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις στο Δήμο Ξηρομέρου.

Εμείς σας παραθέτουμε και τις δύο απόψεις...

Το δημοσίευμά του blog "Xiromeritis":



Μόλις που πέρασε καλά καλά ένας μήνας από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής στο Δήμο Ξηρομέρου και η απευθείας ανάθεση πάει... σύννεφο!

Έχουμε και λέμε, αντλώντας επίσημα στοιχεία από το Διαύγεια του Δήμου: 

1. Απευθείας ανάθεση για την υπηρεσία αναβαθμίσεις προγραμμάτων λογισμικών οικονομικής υπηρεσία με την απόφαση 116/2019 Δημάρχου και ποσού 15.000,00 ευρώ.

2. Απευθείας ανάθεση για προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας με απόφαση Δημάρχου υπ’ αριθ. 114/2019 και ποσού 18.770,00 ευρώ 

3. Απευθείας ανάθεση για προμήθεια υγρών καυσίμων με την υπ’ αριθ 113/2019 απόφαση του Δημάρχου και ποσού 24.000,00 ευρώ 

4. Απευθείας ανάθεση για τον έλεγχο ποιότητας νερού Δήμου Ξηρομέρου με απόφαση Δημάρχου 110/2019 και ποσό 7.967,00 ευρώ 

5. Για ΚΤΕΟ αυτοκινήτου 135,00 ευρώ 

Παράλληλα έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του Δήμου Ξηρομέρου πρόσκληση με σκοπό την υποβολή προσφοράς για να γίνει η εξής απευθείας ανάθεση: 

1. Απομαγνητοφώνηση πρακτικών συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου 2019 ποσού 4.500,00 ευρώ

Το έργο συνεχίζεται...


Το δημοσίευμα-απάντηση του blog Mytikas Press στο πιο πάνω άρθρο:



Στις απ' ευθείας αναθέσεις «Το έργο συνεχίζεται» μας λέει ο κ. Γεωργούλας, παραπέμποντας μας σε ανάρτηση του Blog Xiromeritis.

Από το e-mail του δημοτικού συμβούλου κ. Κώστα Γεωργούλα, πρώην Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου, πήραμε σύνδεσμο για ένα άρθρο του Blog Xiromeritis, με το οποίο απ' ότι φαίνεται έχει κάποια σχέση με την διαχείριση του και αυτό δεν το λέμε για κακό, καλό είναι, και γνώμη μας είναι ότι όλα τα Blogs συνεισφέρουν στον δημόσιο διάλογο με τον πλουραλισμό των απόψεων που καταθέτουν.
Σας συστήνουμε να το διαβάσετε το άρθρο, γιατί ο ενημερωμένος πολίτης όλα πρέπει να τα διαβάζει, να τα κρίνει και να τα φιλτράρει. Αναφέρεται στις απ' ευθείας αναθέσεις της νυν δημοτικής αρχής, έχει τίτλο «Σταματημό δεν έχουν οι απ' ευθείας αναθέσεις στο Δήμο Ξηρομέρου» και κλείνει με την φράση «Το έργο συνεχίζεται...»

Την δική μας γνώμη για τις απ' ευθείας αναθέσεις την έχουμε καταθέσει καθαρά, σαφώς και με πλήρη λεπτομέρεια πρόσφατα και είναι διαχρονική μας γνώμη.

Για όσους δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ή καταλαβαίνουν αυτό που τους βολεύει, θα το πούμε με πιο απλοϊκά λόγια.

Δεν θέλουμε απ' ευθείας αναθέσεις του τύπου που γνωρίσαμε, καθαρισμοί λιμένα Μύτικα, επισκευή φώτων λιμένα Μύτικα, καθαρισμοί Νεκροταφείων, καθαρισμοί αλσυλίων, ΚΗΦΗ Κανδήλας, καθαρισμοί αντιπυρικές, καθαρισμοί ομβρίων, καθαρισμοί κοινόχρηστων χώρων, απ' ευθείας ανάθεση βάψιμο Γυμναστηρίου Παπαδάτου εσωτερικά, απ' ευθείας ανάθεση βάψιμο Γυμναστηρίου Παπαδάτου εξωτερικά και πολλές άλλες απ' ευθείας αναθέσεις, που όλοι όσοι έχουν επαφή με την πιάτσα της αγοράς, αξιολογούν την ποιότητα τους.

Θέλουμε λελογισμένη χρήση των απ' ευθείας αναθέσεων, με όλους τους προμηθευτές και εργολάβους στο παιχνίδι χωρίς εξαιρέσεις, όπου και το ένα ευρώ της απ' ευθείας ανάθεσης θα είναι έργο πραγματικό προς όφελος του Δήμου και των δημοτών.

Επίσης θέλουμε επίσημη σύμβαση με υδραυλικό για την Δ.Ε. Αλυζίας, να ξέρουμε ποιον πληρώνουμε και πόσο, πάνω από το τραπέζι και όχι με προφορικές εργασίες και πήγαινε δικαστήριο να τα πάρεις, εμείς σου υπογράφουμε για ένα ποσό, όπου δεν μπορεί να ελέγξει κανείς και τίποτα, γιατί μέχρι τώρα αυτό γινόταν με τον υδραυλικό στην Αλυζία, ο οποίος και αυτός έτσι είναι όμηρος της εκάστοτε δημοτικής αρχής και ο κ. Γεωργούλας το γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό συνέβαινε.

Και εννοείται δεν θέλουμε προφορικές εργασίες πάνω από 560 χιλιάδες ευρώ, που μέχρι τώρα έχει καταγράψει η τέως δημοτική αρχή, όπου επαναλαμβάνουμε κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τίποτα.

Αυτά εμείς δεν τα θέλουμε και ούτε θα τα υπηρετήσουμε, σε αντίθεση με τον κ. Γεωργούλα που τα υπηρέτησε.

Άρα η φράση στο τέλος του άρθρου «Το έργο συνεχίζεται....», είναι τραγική ειρωνεία να την προσυπογράφει κάποιος που 5 χρόνια είχε συμμετοχή σε αυτό το έργο (μέλος της τέως δημοτικής αρχής) και νομίζει ότι όλα θα έχουν καλώς, άμα και οι άλλοι θα κάνουν τα ίδια. Όχι δεν θα γίνουν τα ίδια... και αν γίνουν, εμείς θα είμαστε πάλι απέναντι.
Ο κ. Γεωργούλας θα είναι απέναντι;

Αν ναι, θα τον συγχαρούμε για την μεταμέλεια του και την αλλαγή του.


Η απάντηση του Κώστα Γεωργούλα στο άρθρο του Mytikas Press: 


Το καλύτερο που έχει να κάνει όποιος δεν είναι σίγουρος για τον εαυτό του και τους άλλους είναι να σωπαίνει mytikas press. Φιλικά Κώστας Γεωργούλας

Κύριε του mytikas press οποίος έχει τη μύγα μυγιάζεται.

Εντάξει μας πείσατε ότι η απευθείας ανάθεση της νυν Δημοτικής Αρχής είναι νόμιμη και της πρώην είναι παράνομη, δεν χρειάζεται να γράψετε άλλα άρθρα.

Αλλά μάλλον οριστήκατε και εσείς άμισθος σύμβουλος η νομικός της παρούσας Δημοτικής Αρχής...εύγε!

Επειδή λοιπόν αναφέρεστε στο πρόσωπο μου αφήνοντας υπονοούμενα η λέγοντας το ευθέως, όπως το πάρει κανείς, σε προκαλώ εσένα προσωπικά, το blog σου αλλά και όποιον άλλο επιθυμεί να αποδείξει ότι οποιαδήποτε απευθείας ανάθεση διενεργήθηκε επί θητείας μου ήταν παράνομη και ειδικότερα από το 2016 και μετά με το νέο νόμο ότι δεν τηρούνταν η νομοθεσία.

Σε πληροφορώ λοιπόν και σε ενημερώνω πως όλες οι εργασίες, υπηρεσίες, προμήθειες κλπ της Κοινωφελής επιχείρησης που διετέλεσα πρόεδρος και πρωτογενή αιτήματα έχουν και προσκλήσεις για προσφορές προς κάθε ενδιαφερόμενο και αποφάσεις και συμβάσεις και εντάλματα και όλα τα συναφή και νόμιμα δικαιολογητικά.

Δεν θυμάμαι ποτέ μα ποτέ να υπήρξε προμηθευτής που να είχε όλα τα δικαιολογητικά και να κατέθεσε την οικονομικότερη προσφορά και να τον εξαίρεσα από την διαδικασία.

Επίσης δεν θυμάμαι ποτέ να πήγα με κάποιον στα δικαστήρια για να πληρωθεί, δεν θυμάμαι ακόμα εργασία που να μην έγινε όπως μας λέτε και για τούτο βεβαιώνουν οι αρμόδιες επιτροπές παραλαβής και το ΔΣ κατόπιν σχετικού ελέγχου.

Εγώ κύριε άφησα έργο, άφησα 3 ΚΔΑΠ που εξυπηρετούν 200 παιδιά και τις οικογένειές τους, άφησα το λαογραφικό μουσείο στην Παλαιομάνινα που λειτουργεί κανονικά και σας προτείνουμε να το επισκεφτείτε, άφησα το Γυμναστήριο Παπαδάτου που επίσης λειτουργεί κανονικά και ένα έτοιμο ΚΗΦΗ που περιμένει την άδεια του για να αρχίσει τη λειτουργία του. Άφησα ακόμη αυτοκίνητο για να λειτουργεί το πρόγραμμα στήριξης υπερηλίκων Αλυζίας και έκανα επέκταση σε όλα τα χωριά του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι σε όλα τα χωριά του Ξηρομέρου. Άφησα 11 υπαλλήλους νέους με διαγωνισμό ΑΣΕΠ, νέες θέσεις εργασίας. 

Τέλος οι δράσεις μας σε εκδηλώσεις, σχολεια , κλπ είναι γνωστές και πολλές φορές αναφερόμενες.

Δεν θα αναφερθώ ξανά στα παρελθόντα χρέη που εξοφλήθηκαν και στα νέα που δεν υπήρξαν ποτέ γιατί καταντάει γραφικό όπως γίνεστε και εσείς με τις αναρτήσεις και την επίθεση προς το πρόσωπο μου...

Και μαντέψτε? Όλες οι διαδικασίες έγιναν με μηδέν υπαλλήλους διοικητικούς και οικονομικούς της κοινωφελής . Έγιναν με προσωπική μου εργασία και με την πολύτιμη βοήθεια της οικογένειας μου και κάποιων εργαζομένων της κοινωφελής που βοήθησαν πέρα από τις δυνάμεις τους...

Αλλά ξέρετε μόνο να κράζετε σαν κοράκι ακόμη και για συμβολικές ταμπέλες...
Θα σας παρακαλούσα η λάσπη που πετάτε στον ανεμιστήρα να χετε το νου σας μην σας βρει στο μέτωπο γιατί το δικό μου είναι καθαρό.

Το blog Mytikas Press σχολίασε την απάντηση του κ. Γεωργούλα:

Συμφωνούμε κύριε Γεωργούλα με την φράση σας όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται.
Δεν χρειάζεται από μέρους μας να προσθέσουμε τίποτα. Ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Όλοι καταλαβαίνουν.

ΦΙΛΙΚΑ


Με πληροφορίες από Xiromeronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad