Δήμαρχος Ξηρομέρου: Καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε για την έλευση προσφύγων - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Breaking

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Δήμαρχος Ξηρομέρου: Καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε για την έλευση προσφύγωνΣτον αστερισμό του μεταναστευτικού κινείται ο δημόσιος βίος και στον δήμο Ξηρομέρου.

Η άκρατη φημολογία των τελευταίων ημερών προκαλεί ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες καθώς ακούγεται πως οικογένειες μεταναστών θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία σε Αστακό και Μύτικα καθώς και σε ξενώνα στην περιοχή των Φυτειών.

Ωστόσο καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει στη δημοτική αρχή σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης που τονίζει πως όλα βρίσκονται σε επίπεδο φημών.

«Εμείς από την πλευρά μας, ως δήμος, περιμένουμε να μάθουμε κάτι επίσημο. Περιοχές του Ξηρομέρου αναφέρονται όπως το ίδιο συμβαίνει και με το Αγρίνιο, την Αμφιλοχία, κάποια στρατόπεδα κλπ.», εξηγεί ο κ. Τριανταφυλλάκης.

Τονίζει ότι και σε δική του γνώση έχουν περιέλθει φήμες ότι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και η Γενική Γραμματεία Ασύλου επιχειρεί να διερευνήσει προθέσεις στην περιοχή του Ξηρομέρου αλλά δεν υπάρχουν κάποια αποτελέσματα που να έχουν γίνει γνωστά. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορεί κανείς να υιοθετεί φήμες για επαφές «ατζέντηδων» ή για κάθε ξενώνα που δεν λειτουργεί.

«Νομίζω ότι συζητήσεις σε προσωπικό επίπεδο υπάρχουν, κυρίως σε περιοχές χωρίς σημαντικό τουριστικό προϊόν. Σε μας εδώ ακούστηκε περιοχή όπου σχεδιάζεται μεγάλη επένδυση με πεντάστερο ξενοδοχείο, κάτι που το θεωρώ απίθανο να συμβαίνει. Σε κάθε περίπτωση εμείς, ως δήμος, περιμένουμε ενημέρωση. Αν μιλάμε για μια οικογένεια με παιδάκια ή ασυνόδευτα παιδιά που θέλουν βοήθεια ή οικογένειες που θέλουν καταφύγιο και μπορούμε να τις ενσωματώσουμε στην κοινωνία μας, δεν έχουμε λόγο να αντιδρούμε σε κάτι. Από κει και πέρα υπάρχουν κι άλλα, όχι τόσο καλά σενάρια, για τα οποία ελπίζουμε να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων», καταλήγει ο δήμαρχος Ξηρομέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad