Παναγιώτης Στάϊκος: Κατολίσθηση στην "Λούμπα" με κίνδυνο των παραπλεύρως σπιτιών - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

13 Νοεμβρίου 2019

Παναγιώτης Στάϊκος: Κατολίσθηση στην "Λούμπα" με κίνδυνο των παραπλεύρως σπιτιών


Παναγιώτης Στάϊκος: Κατολίσθηση στην Λούμπα με κίνδυνο των παραπλεύρως σπιτιών

Σήμερα το πρωί περί ώρα 9:30 δέχθηκα τηλεφώνημα από κατοίκους της περιοχής της Λούμπας, όπου έντρομοι και ταραγμένοι κάτοικοι με κάλεσαν να πάω στην Λούμπα, για να δω την κατολίσθηση, η οποία μόλις είχε γίνει και ήταν απότοκος της έντονης βροχόπτωσης αφ' ενός και αφ' εταίρου γιατί κατέβηκε μεγάλη ποσότητα νερού από το δρόμο στην μέση του Δασυλλίου, όπου άμεσα θα πρέπει να γίνει άμεσος καθαρισμός της ταύρου απορροής παραπλεύρως της ασφάλτου, για να οδηγηθούν τα νερά στα δυο γεφύρια.

Πράγματι πήγα αμέσως, όπου βρισκόταν ήδη ο κύριος Λαϊνάς, όπως μου είχαν αναφέρει και οι κάτοικοι από το τηλέφωνο, όπου μετά από ένα λεπτό της ώρας έφθασαν εκεί η Μηχανικός του Δήμου κυρία Ραλάτου και η Πρόεδρος κυρία Γριτσίπη, όπου όλοι μαζί είχαμε μία ευγενέστατη συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων, όπου κατέθεσα την θέση μας, ότι η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα και με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για να γίνει σύσκεψη με κλιμάκιο μηχανικών, παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι εντός του Αστικού Ιστού της πόλης του Αστακού για άμεση λύση και στην συνέχεια και οριστική.

Αυτή η Λούμπα έγινε μετά από λήψη κοκκινοχώματος από κατοίκους του Αστακού πριν από 80 χρόνια, όπου στην συνέχεια άστεγοι κάτοικοι κατέλαβαν τους γύρω χώρους και έκτισαν μικρά σπιτάκια, για να στεγαστούν, όπου τα τελευταία 50 χρόνια εκδόθηκαν και οικοδομικές άδεις και κτίστηκαν και καινούργια σπίτια, τα οποία κινδυνεύουν από την κατολίσθηση.

Το θέμα βέβαια θα πρέπει να συζητηθεί προ ημερησίας διατάξεως και στο συμβούλιο της Παρασκευής.

Αστακός 13/11/2019 

Παναγιώτης Στάικος 
Επικεφαλής Αναζωογόνησης Ξηρομέρου 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad