Ταϊλάνδη: Νεκρός βατραχάνθρωπος 1,5 χρόνο μετά τη διάσωση από το σπήλαιο - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

29 Δεκεμβρίου 2019

Ταϊλάνδη: Νεκρός βατραχάνθρωπος 1,5 χρόνο μετά τη διάσωση από το σπήλαιο


Σύμφωνα με το Associated Press, ο Μπαϊρούτ Πακμπάρα ακολουθούσε θεραπευτική αγωγή αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε μετά την εξάπλωση της μόλυνσης στο αίμα του

Την τελευταία του πνοή άφησε, ενάμιση χρόνο αφότου συνέβαλε στη δραματική διάσωση 12 παιδιών – μελών ποδοσφαιρικής ομάδας και του προπονητή τους από σπήλαιο στην Ταϊλάνδη, ένας βατραχάνθρωπος. Αιτία μια μόλυνση στο αίμα που προήλθε από την επικίνδυνη επιχείρηση, όπως δήλωσε το ναυτικό της Ταϊλάνδης.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Μπαϊρούτ Πακμπάρα ακολουθούσε θεραπευτική αγωγή αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε μετά την εξάπλωση της μόλυνσης στο αίμα του.

Πρόκειται για τον δεύτερο βατραχάνθρωπο που είχε συμμετάσχει στην εξαιρετικά δύσκολη αποστολή τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2018, που χάνει τη ζωή του. Ο πρώτος θάνατος ήταν αυτός του Σαμάν Γκουνάν από έλλειψη οξυγόνου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Υπενθυμίζεται πως τα παιδιά και ο προπονητής τους παγιδεύτηκαν στο δίκτυο σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ όταν αυτό πλημμύρισε. Πέρασαν εννέα νύχτες, πριν εντοπιστούν από έναν ειδικό σε τέτοιες διασώσεις, δύτη, ενώ χρειάστηκαν άλλες οκτώ ημέρες για να βγουν με ασφάλεια.

Μια ομάδα εξειδικευμένων δυτών οδήγησε ένα-ένα τα αγόρια έξω από το σπήλαιο με ειδικά φορεία. Η επιχείρηση απαιτούσε την τοποθέτηση μπουκάλων οξυγόνου κατά μήκος της διαδρομής, κατά την οποία οι δύτες έπρεπε να περάσουν από στενά και σκοτεινά σημεία, γεμάτα, νερό, λάσπες και ισχυρά ρεύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad