Χρήστος Μπόνης: Τιμητική διάκριση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας στην Αττάλεια της Τουρκίας - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

29 Φεβρουαρίου 2020

Χρήστος Μπόνης: Τιμητική διάκριση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας στην Αττάλεια της Τουρκίας


Αττάλεια

Σήμερα Παρασκευή (28/2/2020) εκπροσωπώντας την ΕΦΕ (Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας) παρευρέθηκα σε ειδική τιμητική εκδήλωση της αντίστοιχης Ένωσης της Τουρκίας μετά από πρόσκλησή της, να παρευρεθούμε ετήσιο Φεστιβάλ Φωτογραφίας που διοργανώνουν. 

Είναι ένα φεστιβάλ που διαρκεί περίπου 30 χρόνια!!! Και διαρκεί επί 5 ημέρες, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες αλλά και ακροατές των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματίσει. Προσκεκλημένοι είναι πάντα και ξένοι συνάδελφοι (από διάφορα μέσα και πρακτορεία) οι οποίοι λαμβάνουν μέρος κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων (την τρίτη ημέρα) στην κριτική επιτροπή για την επιλογή της καλύτερης φωτογραφίας από διάφορες ενότητες που έχει προεπιλέξει η οργανωτική επιτροπή.

Το φωτογραφικό υλικό είναι μια συλλογή από όλους τους Τούρκους φωτορεπόρτερ για την χρόνια που πέρασε καθώς παράλληλα δε υπάρχει και ειδική κατηγορία των σπουδαστών των σχολών. Η συγκεκριμένη επιτροπή αφού παρακολουθεί μια προς μια τις φώτο κατά κατηγορία ψηφίζει αναλόγως το κριτήριο του κάθε κριτή και στο τέλος επιλέγεται με την γεωμετρική πρόοδο η καλύτερη της κατηγορίας. Η ΕΦΕ η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της επιλέγει να συμμετάσχει σε αυτή την μεγάλη γιορτή, όπου κατά την διάρκεια των εγκαινίων (όπως και σε όλα τα περασμένα χρόνια) περευρίσκονται εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, των οργανώσεων (συναφή και μη) δημοσίων οργανισμών, καθώς και όλων των επιμελητηρίων, έτυχε μιας ακόμη πολύ μεγάλης διάκρισης. 

Σε ειδική τελετή στο Πανεπιστήμιο της Αττάλειας (μιας πόλης 2εκ. κάτοικων) και σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο από φωτορεπόρτερ αλλά και σπουδαστές των σχολών υπέγραψε ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ με την αντίστοιχη ένωση, την TFMD. Είναι πολύ μεγάλη τιμή, θεωρώ η υψίστη για τα χρονικά της ιστορία της, να επιλεγεί για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία της TFMD, η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας!!!!, διότι είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ (ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ) ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Η TFMD!!!!! 

Κάτι το οποίο μας κάνει υπερήφανους, παράλληλα δε μας δίνει κουράγιο να ξεκινήσουμε και εμείς για ανάλογου τέτοιου είδους διοργανώσεις. Βέβαια χρειάζεται Υπέρ προσπάθεια, συμμετοχή όλων, χρόνο, και αποφασιστικότητα. 

Για την ιστορία να αναφέρω ότι στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν με την ιδιότητα του ξένου ανταποκριτή και δυο καταξιωμένοι Έλληνες φωτορεπόρτερ, Λευτέρης Πιταράκης (ανταποκριτής του A/P στην Κων/πολη) και η Λουϊζα Γκιουλιαμάκη (ανταποκρίτρια στην Αθηνά του Γαλλικού Πρακτορείου).

Χρήστος Μπόνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad