Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.) - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Breaking

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου ( Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον Ο.Τ.Ε. – Πλατεία Βικτωρίας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 11:00, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου. Τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια η οργάνωση της εκδήλωσης να κάνει όλους τους παριστάμενους ξηρομερίτες και φίλους να αισθανθούν άνετα σε ένα οικείο περιβάλλον .

Στην όμορφη συναπάντηση ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Στεργίου, εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, ευχήθηκε να έχουμε μια χρονιά με υγεία και δύναμη, μια χρονιά ελπίδας, αλληλεγγύης και προοπτικής, με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

Μια χρονιά δημιουργικότερη, για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Ξηρομέρου και της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα.

Ευχαρίστησε τους δωροθέτες της λαχειοφόρου αγοράς.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης.

Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την οποία ευλόγησε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά Βασίλειος Πόπης. Τα μέλη του Κ.Σ. την έκοψαν και μοίρασαν στους Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας καθώς και σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις τιμητικές βραβεύσεις των π. Προέδρων κ.κ. Νικολάου Θ. Μήτση, Χρήστου Γ. Κλαδευτήρα και Χαράλαμπου Κουβέλη.

Σύντομο βιογραφικό των βραβευθέντων διάβασε το μέλος του Κ.Σ. κα Αθηνά Μπούρχα.

Οι βραβευθέντες στον σύντομο χαιρετισμό τους αναφέρθηκαν στην ιστορική διαδρομή της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τους συνεργάτες τους κατά την περίοδο της προεδρίας τους και τόνισαν ότι το όμορφο ταξίδι των πολιτιστικών Συλλόγων πρέπει να συνεχισθεί και να εμπλουτισθεί με νέους ανθρώπους.

Ακολούθησε το χορευτικό της Ομοσπονδίας. Παρουσίασε χορούς από το Ξηρόμερο, την Μικρά Ασία και χορούς του Πόντου αφιερωμένοι στην επέτειο για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των ΕΛΛΗΝΩΝ του ΠΟΝΤΟΥ και στις Αξέχαστες Πατρίδες. Οι χορευτές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, ξεδίπλωσαν το χορευτικό τους ταλέντο και απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

ο Πρωτοπρεσβύτερος του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά, Βασίλειος Πόπης, ο Δήμαρχος Δήμου Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο π. Υπουργός, Πάνος Κουρουμπλής, οι Βουλευτές του Νομού, Κώστας Καραγκούνης, Σπήλιος Λιβανός, Γιώργος Βαρεμένος, Θάνος Μωραϊτης, ο π. Υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ, ο π. Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου, Λευτέρης Μάντζαρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξηρομέρου, Κώστας Γεωργούλας, ο π. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων, Νώντας Λαμπρακάκης, ο περιφερειακός Σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Λύτρας, ο Αντιπρόεδρος του πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου π. Δήμαρχος Ναυπάκτου, Θανάσης Παπαθανάσης, ο π. πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Ξηρομέρου Βασίλης Μουρκούσης, από την ΠΑΝΣΥ: ο Πρόεδρος Πάνος Χολής, ο Α΄Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Αρσένης εκπροσωπώντας και την ΟΣΥΒΑ, ο Β΄Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Αλεξανδρής, η Γ. Γραμματέας Ευαγγελία Μπαμπάτσικου και Γραμματέας της ΟΣΥΤ, ο Έφορος Δ. Σχέσεων, Πάνος Χριστόπουλος και μέλος του Κ.Σ. της ΟΣΥΤ και το μέλος Κώστας Λόης, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναυπάκτου Δήμητρα Δημαδάμα, από την Ομοσπονδία Μεσολογγίου, ο Άρης Σουφλής, και Πρόεδρος του Συλλόγου Γαβαλιωτών, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ, Αλέκος Σάββας, ο π. πρόεδρος της ΠΑΝΣΥ, Πάνος Τρυφιάτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Λεπενιωτών και πρόεδρος των Δικηγόρων Σύριζα Σωτήρης Κοντονάσιος, ο Πρόεδρος της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων Φίλιππος Ντόβας, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου φίλων της βελανιδιάς, Σταύρος Τσίτζος, ο Γιώργος Τσέλιος από την Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης, ο Γιώργος Χαραλάμπους, Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου και Πρόεδρος Ναυταθλητικού Ομίλου Πεύκης Λυκόβρυσης, ο Παναγώτης Καλός, μέλος του Δ.Σ. του Σ.Α.Τ.Α, ο Αντιπρόεδρος Συλλόγου Μπαμπίνης, Αποστόλης Κομπλίτσης και ο π. Πρόεδρος Σπύρος Μπενέκος, Πρόεδροι, Μέλη, Εκπρόσωποι των Συλλόγων Μελών της Ομοσπονδίας και φορέων.

Το Κεντρικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά: τον πατέρα Βασίλειο Πόπη που κάθε χρόνο είναι κοντά μας και ευλογεί την πίτα, τον κ. Κώστα Κύρου που μας προσέφερε δωρεάν για άλλη μια χρονιά την πίτα από τα καταστήματα BREAD FACTORY, την Πρόεδρο κα Εβίτα Αντωνέλλου και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον ΟΤΕ για την παραχώρηση της αίθουσας..

Ευχαριστεί τους φωτορεπόρτερ Γιώργο Τσέλιο (xiromero news) Σπύρο Μπενέκο (mpampini in) Λάμπρο Λιάσκο (vlyziananews) και Χρήστο Μπόνη, για την φωτογραφική κάλυψη - προβολή της εκδήλωσης.

Ευχαριστεί τους δωροθέτες: κα Λίτσα Δρόσου, επιπλαγορά Περιστερίου, Αναπαύσεως 36, Περιστέρι, την επιχείρηση «Φυτά 4 Εποχές Π. Χολής _ Γ. Παύλος», τον κ. Χρήστο Τσακανίκα, είδη οικιακής χρήσης, Πλάτωνος 92 & Άργους, Αθήνα, την ΠΑΝ.ΣΥ. και τον συγγραφέα Αλέκο Κυριαζή, για τις προσφορές των δώρων της λαχειοφόρου.

Ευχαριστεί την χορευτική ομάδα της Ομοσπονδίας και τον δάσκαλο Γιώργο Γιαννόπουλο για την άψογη εμφάνιση και τις μεγάλες χορευτικές τους ικανότητες.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ (Ο.Π.ΣΥ.Ξ.)

(κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)


Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad