Κεραμέως: Τα 3 σενάρια για τα σχολεία - Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές εξετάσεις - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

22 Μαρτίου 2020

Κεραμέως: Τα 3 σενάρια για τα σχολεία - Τι θα γίνει με τις Πανελλαδικές εξετάσεις


Στα εναλλακτικά σχέδια που εξετάζονται για τα σχολεία και τις πανελλαδικές εξετάσεις, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ενώ έχει ήδη ανανεωθεί το «λουκέτο» λόγω κορωνοϊού έως τις 10 Απριλίου.

«Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά, ούτε το ακαδημαϊκό εξάμηνο» για τα πανεπιστήμια, τόνισε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εξηγώντας πως τα τρία σενάρια που εξετάζονται είναι η παράταση του σχολικού έτους, η μετακύλιση της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων και η μείωση της εξεταστέας ύλης

Εστιάζοντας στο ζήτημα των πανελλαδικών εξετάσεων, διευκρίνισε πως στόχος του υπουργείου είναι οι εξετάσεις να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν «πιο κοντά στην σταθερή ημερομηνία έναρξης». Όπως όμως πρόσθεσε, προτεραιότητα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και για αυτό τον λόγο η απόφαση που θα ληφθεί θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις των επιστημόνων, στις οδηγίες των οποίων συμμορφώνονται με «πολύ μεγάλη πειθαρχία». 

Όσο για την εξ αποστάσεως διδασκαλία, είπε ότι έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από την εκπαιδευτική κοινότητα. Μάλιστα σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με εκπαιδευτικούς η συμμετοχή ήταν στο «110%», εννοώντας πως συμμετείχαν ακόμα και εκπαιδευτικοί που δεν είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν. Κατά την τηλεδιάσκεψη στη Σύνοδο των Πρυτάνεων, στις αρχές της εβδομάδας η κα Κεραμέως διαβεβαίωνε πως δεν θα χαθεί ούτε το εαρινό εξάμηνο για τα πανεπιστήμια: «διαβεβαιώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν θα χαθεί το εαρινό εξάμηνο. Μπορεί να καλυφθεί η ύλη στα ΑΕΙ μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η ακαδημαϊκή κοινότητα μπορεί να βγει μπροστά σε αυτή τη μεγάλη κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad