Εγκαταλείπεται το προσφάτως ανακαινισμένο κτίριο του ΚΗΦΗ Κανδήλας λόγω ακαταλληλότητας για αδειοδότηση - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

29 Μαρτίου 2020

Εγκαταλείπεται το προσφάτως ανακαινισμένο κτίριο του ΚΗΦΗ Κανδήλας λόγω ακαταλληλότητας για αδειοδότηση


Εγκαταλείπεται το προσφάτως ανακαινισμένο με το ποσό των 40.009,71 € κτίριο του ΚΗΦΗ Κανδήλας, λόγω ακαταλληλότητας για αδειοδότηση του ως ΚΗΦΗ, βάσει του σχετικού νόμου


Στο Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης 2020 της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου, που προσφάτως την Τρίτη 24 Μαρτίου ψηφίστηκε (δείτε το εδώ), αναφέρονται κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα για το ΚΗΦΗ Κανδήλας και συγκεκριμένα:

«Στόχος της Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στην Δημοτική Ενότητα Αλυζίας και συγκεκριμένα στην Κανδήλα, όχι στο πρώην κτίριο - κοινοτικό κατάστημα, το οποίο εγκαταλείπεται ως ακατάλληλο, αλλά στο πρώην Δημαρχείο του Δήμου Αλυζίας».

Θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να παραχωρηθεί ο χώρος στην Κοινωφελή Επιχείρηση, να διαμορφωθεί με βάση τις προδιαγραφές του προγράμματος (ΦΕΚ 1397 Β' -22-10-2001), υπό την εποπτεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ώστε αρχικά να αδειοδοτηθεί και να λειτουργεί με προσωπικό από τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ και εν συνεχεία μόλις ανοίξει το πρόγραμμα και δημοσιευθεί η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου, να ενταχθεί, εξασφαλίζοντας έτσι τη σωστή λειτουργία και τη βιωσιμότητά του».

Άρα με βάση αυτά που διαβάζουμε στο πρόσφατο επίσημο έγγραφο της Κοινωφελούς Επιχείρησης, το ΚΗΦΗ Κανδήλας, για το οποίο εμείς έχουμε καταγράψει μία επένδυση εκ μέρους της Κοινωφελούς τα προηγούμενα χρόνια, της τάξης των 40.009,71 € (δείτε εδώ), μέσω 13 το σύνολο απ' ευθείας αναθέσεων, επίσημα μαθαίνουμε ότι είναι ακατάλληλο προς αδειοδότηση για το σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε, με βάση το ΦΕΚ 1397 Β ́-22-10-2001, που καθορίζει τις λεπτομέρειες και τις προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας των ΚΗΦΗ.

Αναζητούνται οι πολιτικές ευθύνες, για την επένδυση των 40.009,71 € δημοσίου χρήματος, που επενδύθηκαν στον εν λόγω κτήριο.

Φωτογραφίες αρχείου του εξωτερικού του ΚΗΦΗ Κανδήλας, στις 22 Μαΐου 2019:










πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad