Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Όλοι οι εκδρομείς των Αγίων Τόπων χαίρουν άκρας υγείας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

07 Μαρτίου 2020

Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Όλοι οι εκδρομείς των Αγίων Τόπων χαίρουν άκρας υγείας


Μια εκδρομή Ελλήνων -κατά κύριο λόγο από την Ηλεία- στους Αγίους Τόπους και το Όρος Σινά οδήγησαν στον τετραπλασιασμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, στην Ελλάδα καθώς τα 23 από τα συνολικά 54 άτομα, που ταξίδεψαν, βρέθηκαν θετικά στον ιό.

Καθώς λοιπόν διαπιστώθηκε πως πηγή της μόλυνσης βρίσκεται στους Αγίους Τόπους, και το πιθανότερο στο Ισραήλ, πυροδοτήθηκε ανησυχία σε τοπικές κοινωνίες καθώς το τελευταίο διάστημα από πολλές περιοχές της χώρας γκρουπ προσκυνητών συμμετείχαν σε αντίστοιχες εκδρομές.

Μία από τις περιοχές αυτές είναι και το Ξηρόμερο καθώς από τον Αστακό ξεκίνησαν 31 άτομα που συμμετείχαν σε εξαήμερη εκδρομή στους Αγίους Τόπους (Τελ Αβιβ, Βηθλέεμ, Ιεροσόλυμα, Ιεριχώ, Ιορδάνης) που οργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου.

Επέστρεψαν στις 25 Φεβρουαρίου και αρχικά οι ημέρες κύλησαν χωρίς ανησυχία.

Όταν ωστόσο μια εβδομάδα αργότερα προέκυψε το θέμα στην Ηλεία και διαπιστώθηκε πως ο κορωνοϊός δεν… εξαίρεσε τους Αγίους Τόπους άρχισε και στον Αστακό να εκφράζεται ανησυχία. Αναρτήσεις εξάλλου στα social media εξωτερίκευσαν τις ανησυχίες και τα ερωτήματα εάν όλοι οι Ξηρομερίτες προσκυνητές είναι καλά στην υγεία τους.

Σχετικά ερωτήματα εκφράστηκαν και από κατοίκους της περιοχής στο agrinionews.gr που όπως όφειλε απευθύνθηκε στο ταξιδιωτικό γραφείο, τον οργανωτή της εκδρομής και τη δημοτική αρχή.

Από τις απαντήσεις προκύπτει πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Ουδείς προσκυνητής παρουσίασε σύμπτωμα που παραπέμπει σε κορωνοϊό. Μάλιστα αυτοβούλως κάποιοι προέβησαν σε εξετάσεις οι οποίες ήταν αρνητικές. Το γκρουπ αυτό εξάλλου δεν ήρθε σε επαφή με τους προσκυνητές από την Ηλεία, άλλωστε ήταν εκεί σε προγενέστερη ημερομηνία.

"Όλοι οι εκδρομείς χαίρουν άκρας υγείας. Δεν υπάρχουν συμπτώματα ούτε λόγοι ανησυχίας. Έχω επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ και έχουμε λάβει οδηγίες. Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι αν κάποιος πολίτης, ανεξαρτήτως αν είναι ταξιδιώτης, μετακινούμενος πληθυσμός ή κάτοικος της περιοχής, έχει την υποψία ότι μπορεί να ήρθε σε επαφή με κρούσμα του κορωνοϊού, να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ και τον προσωπικό του ιατρό και να μην πάει σε νοσοκομείο", σημείωσε από την πλευρά του μιλώντας στο agrinionews.gr o δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad