Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Να συνυπάρξουν ιχθυοκαλλιέργειες και τουρισμός - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

06 Μαΐου 2020

Γιάννης Τριανταφυλλάκης: Να συνυπάρξουν ιχθυοκαλλιέργειες και τουρισμός


Για το θέμα της χωροθέτησης εκ νέου των ιχθυοκαλλιεργειών που λειτουργούν κατά μήκος της ακτογραμμής μεταξύ Αστακού και Μύτικα μίλησε ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τραιανταφυλλάκης στον ΔΥΤΙΚΑ FM 92,8 και τη Δήμητρα Λαοπόδη.

Ο κ. Τριανταφυλλάκης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην οικονομική δραστηριότητα των συγκεκριμένων μονάδων και την εργασία, που προσφέρουν σε πολλούς κατοίκους της περιοχής του Ξηρομέρου, επισήμανε όμως τα ζητήματα που προκύπτουν σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές του δήμου του. αλλά και γενικότερα του νομού,τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στον τουριστικό τομέα,όταν οι ιχθυοκαλλιέργειες βρίσκονται κοντά στις ακτές.

Η συγκεκριμένη περιοχή έχει τραβήξει το επενδυτικό ενδιαφέρον πολλών στον τομέα των τουριστικών καταλυμάτων και σύμφωνα με τον δήμαρχο Ξηρομέρου θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά, όσον αφορά τις ιχθυοκαλλιέργειες, ώστε να μπορέσουν να συνυπάρξουν και οι δύο δραστηριότητες προς όφελος όλων. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί με την χωροθέτηση των ιχθυοκαλλιεργειών, με την δημιουργία ενός πάρκου, όπου θα μπορούσαν να μεταφερθούν και να μην βρίσκονται κοντά στις ακτές, όπου παρουσιάζουν τεράστιο τουριστικό ενδιαφέρον. Ιδιαιτέρως στην περιοχή του Μύτικα, όπου εστιάζουν αρκετοί στην επενδυτές. Μάλιστα ο δήμαρχος Ξηρομέρου είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με το θέμα και να χρησιμοποιήσει ακόμη και ένδικα μέσα προς όφελος του δήμου.

Εφημερίδα "Συνείδηση"

1 σχόλιο:

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad