Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου: Η τοποθέτηση των καμερών στο λιμάνι του Μύτικα μοναδικό στόχο έχει τον περιορισμό έκνομων ενεργειών και τίποτα άλλο - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

16 Ιουνίου 2020

Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου: Η τοποθέτηση των καμερών στο λιμάνι του Μύτικα μοναδικό στόχο έχει τον περιορισμό έκνομων ενεργειών και τίποτα άλλο


Αστακός 16.6.2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Επιτήρηση λιμανιού Μύτικα με κλειστό κύκλωμα καμερών.

Όπως είχαμε ενημερώσει και παλαιότερα μέσω εγγράφου που είχαμε στείλει στο Λιμεναρχείο Λευκάδας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου προχώρησε στην εγκατάσταση 6 I.P. καμερών στον δημόσιο χώρο του λιμανιού του Μύτικα (όχι προς το παρόν λειτουργία).

Αυτό έγινε μετά από τα αλλεπάλληλα και συνεχή κρούσματα κλοπών σε υλικά, βενζίνες, δίχτυα κλπ, φθορών σε σκάφη ντόπιων και επισκεπτών, σε καΐκια επαγγελματιών ψαράδων και της χρησιμοποίησης του λιμανιού του Μύτικα για διακίνηση ναρκωτικών ακόμα και ανθρώπινων ψυχών μεταναστών, μετά από κλοπές σκαφών και εξωλέμβιων μηχανών.

Για όλα αυτά τα περιστατικά υπάρχουν μηνυτήριες επώνυμες αναφορές από τους παθόντες και σχετικές δικογραφίες και συλλήψεις και η κατάσταση κάθε ημέρα χειροτέρευε, με το λιμάνι του Μύτικα να έχει κατά κάποιο τρόπο στοχοποιηθεί για έκνομες ενέργειες.

Ο Μύτικας μετά από την φυγή του αστυνομικού τμήματος, αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα αστυνόμευσης και γι αυτό υπάρχουν πολλά έγγραφα φορέων και πολιτών στο παρελθόν που ζητάνε να ληφθούν μέτρα. Το ζητούσε στο παρελθόν και ο Δήμος και η Τ.Κ. Μύτικα.

Με παρότρυνση απλών πολιτών του Μύτικα και επισκεπτών, επιτέλους κάντε κάτι και μην μένετε αδρανείς όπως οι προηγούμενοι, κάντε ενέργειες για την καλύτερη αστυνόμευση του λιμανιού, με την ευγενική χορηγία ιδιώτη, του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Tae Kwon Do κ. Θανάση Πραγαλού, που ανέλαβε με ευγενική δωρεά όλο το κόστος του εξοπλισμού, τοποθετήθηκαν προς το παρόν οι 6 I.P. κάμερες. Το Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου δεν έβαλε ούτε ευρώ.

Τον ευχαριστούμε δημόσια και τέτοιοι άνθρωποι τιμάν τον τόπο μας όταν τον επιλέγουν ως επισκέπτες.

Η τοποθέτηση των καμερών στο λιμάνι του Μύτικα, μοναδικό στόχο έχει τον περιορισμό έκνομων ενεργειών και τίποτα άλλο. Είναι ένα θετικό βήμα και προς την σωστή κατεύθυνση, είναι κάτι που το ζητήσανε και το επικροτεί η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων και των επισκεπτών του Μύτικα.

Ενημερώνουμε ότι οι κάμερες θα καταστούν λειτουργικές μετά από:

1.
Αυτοψία και αδειοδότηση της αρμόδιας επιτροπής και θα είναι στην διάθεση κάθε αρχής, όταν στο λιμάνι του Μύτικα συμβαίνουν άσχημα περιστατικά.
2. Απόφαση του Δ.Σ., που θα αναφέρει το αυστηρό νομικό πλαίσιο που θα διέπει την λειτουργία τους.
3. Τοποθέτηση σε εμφανή σημεία του λιμανιού, ευδιάκριτων ενημερωτικών πινακίδων, που θα ενημερώνουν τους πολίτες για την εποπτεία του χώρου από κάμερες.

Όσοι φαντάζονται Big Brother και τέτοιες ανοησίες, να πάνε στο λιμάνι του Μύτικα με τους έξυπνους/ες που τους λένε αυτά τα ευφάνταστα και να ψάξουν να βρουν τον Τσάκα και τον Πρόδρομο. Ποιος ξέρει, μπορεί και να τα καταφέρουν τελικά!!!

Η μικροπολιτική, ο λαϊκισμός και η κακεντρέχεια, έχουν και αυτά τα όρια τους....

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου
Αποστόλης Ντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad