Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου: Πιστεύουμε στη δύναμη και στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των εργαζομένων - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Breaking

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου: Πιστεύουμε στη δύναμη και στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των εργαζομένων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Στο Δ.Σ του Δήμου Ξηρομέρου στις 23-6-2020 μετά από το κάλεσμα του σωματείου των εργαζομένων στην επιχείρηση ΝΗΡΕΑ για τις απολύσεις πού έγιναν η δημοτική αρχή έφερε το θέμα στην ημερήσια διάταξη για συζήτηση και έκδοση ψηφίσματος με έτοιμο διαμορφωμένο ψήφισμα. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου κατέθεσε ως ψήφισμα, το ψήφισμα των εργαζομένων που ομόφωνα εγκρίθηκε από την Γ.Σ του σωματείου που έγινε στις 22-6-2020 πού είναι και το πιο αποφασιστικό όργανο των εργαζομένων. Η δημοτική αρχή αρνήθηκε να βάλει το ψήφισμα σε ψηφοφορία. 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση πιστεύουμε στη δύναμη και στις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των εργαζομένων και ψηφίσαμε το ψήφισμα του σωματείου, χωρίς υπεκφυγές και χωρίς αστερίσκους όπως οι εργαζόμενοι μας καλούσαν να κάνουμε. 

Καλούμε τους εργαζόμενους και το Δ.Σ του σωματείου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να δυναμώσουν το σωματείο τους, να εμπιστευτούν τη δική τους δύναμη γιατί μόνο έτσι μπορεί να κερδίσουν τα πάντα. Καμία αναμονή, καμία υποχώρηση, κανένας συμβιβασμός.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δήμου Ξηρομέρου. 


Αναλυτικά η ανακοίνωση – ψήφισμα:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΗΡΕΥΣ ΑΕ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ “ΙΧΘΥΣ” ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ & ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 

Αριθμ. Αποφ.Ειρηνοδικειου Μεσολογγιου 12/201,  ΑΦΜ:997191843 
Αστακος,ΤΚ 30006,  email: somanirait@gmail.com, τηλ.6943253526, 6938560719 
Αριθμ.Πρωτ.39 20/06/2020 

Εν μία νυκτί η διοίκηση της εταιρείας ΝΗΡΕΑΣ καρατόμησε 32 συναδέλφους φύλακες δίνοντας τη φύλαξη σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία security. Με πρόσχημα τον μη επαγγελματισμό των συναδέλφων-τώρα το θυμήθηκαν μετά από δεκαετίες λειτουργίας-άφησαν τους συναδέλφους στο έλεος της ανεργίας, της ανασφάλειας, της αγωνίας για επιβίωση, και της φτωχοποίησης, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα το τραγικό γεγονός του θανάτου συναδέλφου το 2018. Ο στόχος είναι προφανής. Αύξηση των κερδών εις βάρος του ανθρώπου του μόχθου! Καλούμε την εταιρεία να ανακαλέσει άμεσα αυτές τις απολύσεις! Καλούμε επίσης όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο ώστε να απαντήσουμε αγωνιστικά στις μεθοδεύσεις αυτές της εταιρείας, που οδηγούν στην ανεργία δεκάδες συναδέλφους και έπεται συνέχεια! Υποχρέωση όλων μας είναι να σταματήσουμε τον αντεργατικό αυτό κατήφορο που στο βωμό των κερδών του κεφαλαίου θυσιάζονται άνθρωποι φτωχοί, μεροκαματιάρηδες! Τέλος καλούμε τους θεσμικούς φορείς του νομού να πάρουν θέση χωρίς υπεκφυγές και αστερίσκους! Κύριοι! Το κουτί της Πανδώρας άνοιξε στον τόπο μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad