ΚΚΕ Αιτ/νίας: Ερώτηση στη Βουλή για τις απολύσεις στον «Νηρέα» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

25 Ιουνίου 2020

ΚΚΕ Αιτ/νίας: Ερώτηση στη Βουλή για τις απολύσεις στον «Νηρέα»


ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων 

Θέμα: Να ανακληθούν οι απολύσεις που έγιναν στην επιχείρηση ιχθυοκαλλιεργειών «ΝΗΡΕΑΣ»

Την ώρα που η κυβέρνηση μπουκώνει με ενισχύσεις τις επιχειρήσεις, αυτές προσχωρούν σε απολύσεις εργαζομένων και μάλιστα με προκλητικό τρόπο αδιαφορώντας για δεσμεύσεις που έχουν πάρει.

Συγκεκριμένα στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, που ενισχύθηκε πρόσφατα λόγω του κορονοϊού από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και στον οποίο εξελίσσονται αναδιαρθρώσεις με εξαγορές, συνενώσεις, συγχωνεύεις, η επιχείρηση του ΝΗΡΕΑ προχωρεί σε απολύσεις εργαζομένων.

Η διοίκηση απέλυσε 15 εργαζόμενους που εργάζονταν σαν φύλακες στην επιχείρηση με πολλά χρόνια εργασίας στην επιχείρηση ακόμα και εικοσιπέντε (25) έτη και με πρόσχημα την έλλειψη επαγγελματισμού την οποία τώρα διαπίστωσαν.

Βέβαια η πραγματικότητα βρίσκεται στο ότι η επιχείρηση παραδίδει τη φύλαξη σε εταιρία security G4S. Έτσι, αντί η διοίκηση να πάρει μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην επιχείρηση για να μην υπάρχουν ατυχήματα και μάλιστα θανατηφόρα όπως το 2018 με συνάδελφο των απολυμένων εργαζομένων, ρίχνει την ευθύνη στους εργαζόμενους και προχωρεί στις απολύσεις.

Η διοίκηση του ΝΗΡΕΑ θωρακισμένη από το καινούργιο αντεργατικό οπλοστάσιο που της παραχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας από εκεί που το παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, προχωρεί σε αυτές τις ενέργειες με κύριο στόχο τη διασφάλιση και αύξηση των κερδών, προετοιμάζει και νέες απολύσεις προσθέτοντας τις στις τωρινές, αλλά και σε όσες είχαν προηγηθεί.

Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη για την ασυδοσία των επιχειρήσεων και της συγκεκριμένης, με το μπαράζ των απολύσεων στο κλάδο, την έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζόμενων, για όλα τα αντεργατικά μέτρα που προώθησε με αφορμή την πανδημία με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και έχουν παραδώσει τους εργαζόμενους στις ορέξεις της εργοδοσίας.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί,

  • Ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να ακυρωθούν οι συγκεκριμένες απολύσεις.
  • Με τι ποσά έχει επιδοτηθεί η συγκεκριμένη επιχείρηση και αν για τη λήψη τους υπήρχαν όροι διατήρησης όλων των θέσεων εργασίας.
  • Πως η κυβέρνηση θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους για να τηρούνται όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζόμενων.

Οι Βουλευτές 
Παπαναστάσης Νίκος 
Καραθανασόπουλος Νίκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad