Απέκτησε κανονισμό λειτουργίας κοιμητηρίων ο Δήμος Ξηρομέρου - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Απέκτησε κανονισμό λειτουργίας κοιμητηρίων ο Δήμος Ξηρομέρου


Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 10 Ιουλίου, ο Δήμος Ξηρομέρου απέκτησε κανονισμό λειτουργίας κοιμητηρίων, τον οποίο με ευελιξία το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από απόφασή του μπορεί να καταργεί, να συμπληρώνει, να τροποποιεί και να αναπροσαρμόζει άρθρα του, όπως επίσης και να αποφασίζει για όποιο θέμα δεν υπάρχει πρόβλεψη.

Ο ισχύων κανονισμός, ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδρομή, όπου προσχέδιο του ήρθε τον Ιανουάριο του 2020 στην Επιτροπή Διαβούλευσης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου της κ. Ελευθέριου Κατσαούνη και εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. Σωτήρη Γερόλυμου.

Εκεί σε μία γόνιμη συζήτηση κατατέθηκαν πάρα πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις, καλύπτοντας όλα τα πιθανά ενδεχόμενα που προκύπτουν, για ένα θέμα πολύ σημαντικό, ευαίσθητο και πολύ ειδικό θα λέγαμε.

Κατατέθηκαν σκέψεις και προτάσεις τόσο από μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, από απλούς πολίτες που παραβρέθηκαν, αλλά και από επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικούς συμβούλους, που τίμησαν με την παρουσία τους την 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης.

Αυτές όλες οι προτάσεις ενσωματώθηκαν στο αρχικό προσχέδιο, το οποίο κατόπιν πέρασε από Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπου και πάλι υπήρξαν προσθήκες και εγκρίθηκε τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 10 Ιουλίου, με τις ψήφους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Οι προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες, για ένα θέμα αρκετά σοβαρό και ευαίσθητο για όλους τους πολίτες του Δήμου Ξηρομέρου.

Μένει λοιπόν από εδώ και πέρα αυτό που έχει σημασία, που είναι η εφαρμογή του ψηφισμένου ομόφωνα κανονισμού προς όλους, γιατί ένας κανονισμός που μένει μόνο στα χαρτιά και στην πράξη δεν εφαρμόζεται, δεν έχει καμία αξία και καταντά ένα κουρελόχαρτο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον κανονισμό ύδρευσης που ψηφίστηκε τον Νοέμβριο του 2014 και δεν εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα ποτέ.

Δείτε εδώ τον κανονισμό κοιμητηρίων του Δήμου Ξηρομέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad