Δήμος Ξηρομέρου: Οι οφειλές στην ΔΕΥΑ Αγρινίου είναι από την τέως διοίκηση Γαλούνη, μη αποτυπωμένες στους τότε προϋπολογισμούς - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Σεπτεμβρίου 2020

Δήμος Ξηρομέρου: Οι οφειλές στην ΔΕΥΑ Αγρινίου είναι από την τέως διοίκηση Γαλούνη, μη αποτυπωμένες στους τότε προϋπολογισμούς


Αστακός 3.9.2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι οφειλές στην ΔΕΥΑ Αγρινίου είναι από την τέως διοίκηση Γαλούνη, μη αποτυπωμένες στους τότε προϋπολογισμούς.

Ως νέα δημοτική αρχή μέσα στα πολλά χρέη που παραλάβαμε, ενημερωθήκαμε ότι είχαμε και το χρέος προς τη ΔΕΥΑ Αγρινίου ύψους 19.467€, για χρέη πριν το 2018 και χρέος 7.416€ για το 2019, τα οποία με την μέθοδο της συστηματικής απόκρυψης που εφάρμοζε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, δεν αποτυπωνόταν στους προϋπολογισμούς και έτσι η δαπάνη γινόταν αυτομάτως μη νόμιμη, μη κανονική. Βρήκαμε σχετική ενημερωτική αλληλογραφία στα αρχεία του Δήμου Ξηρομέρου από το 2018.

Στον δικό μας πραγματικό προϋπολογισμό του 2020, αποτυπώσαμε 7.416€ προς της ΔΕΥΑ Αγρινίου.

Οι προηγούμενες οφειλές λοιπόν, ως μη νόμιμες, μη κανονικές δαπάνες, δεν μπορούμε να τις πληρώσουμε κατευθείαν, θα πρέπει να καταστούν νόμιμες μέσω της δικαστικής οδού.

Η ΔΕΥΑ Αγρινίου σε συνεννόηση με την νέα διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου, προχώρησε σε αγωγή για να τακτοποιηθεί και αυτή η οφειλή, στην προσπάθεια που γίνεται να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά του Δήμου και να αποκτήσει αξιοπιστία στην αγορά.

Αυτά για να γνωρίζουν οι πολίτες του Ξηρομέρου την μοναδική αλήθεια και πως διοικούνταν ο Δήμος Ξηρομέρου την προηγούμενη πενταετία.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad