Δημιουργία συντονιστικής επιτροπής για να σταματήσει η ίδρυση ΠΟΑΥ στην παραλιακή ζώνη Αστακός - Μύτικας - Μαραθάκι Κανδήλας - Κάλαμος - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad


04 Σεπτεμβρίου 2020

Δημιουργία συντονιστικής επιτροπής για να σταματήσει η ίδρυση ΠΟΑΥ στην παραλιακή ζώνη Αστακός - Μύτικας - Μαραθάκι Κανδήλας - ΚάλαμοςΑστακός 4 Σεπτέμβρη 2020

Αριθμ. Πρωτ.: 6945

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πληρ. Πανταζή Πανωραία
Τηλ.: 2646360527

ΠΡΟΣ
Τους Προέδρους των Κοινοτήτων
Φορείς και Πολιτιστικούς Συλλόγους
του Δήμου Ξηρομέρου

Σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με την 87/2020 απόφασή του πήρε θέση εναντίον της ίδρυσης Περιοχής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας και τις επιπτώσεις της στην παραλιακή ζώνη Αστακός - Μύτικας - Μαραθάκι Κανδήλας - Κάλαμος.

Η εν λόγω ΠΟΑΥ δεσμεύει μια έκταση 25.977,98 στρεμμάτων για παραγωγή και 15.202 στρεμμάτων για υδρανάπαυση προβλέπει δε την ίδρυση νέων μονάδων και την επέκταση των λειτουργούντων.

Ο Δήμος θα ηγηθεί μιας προσπάθειας με την δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής, που θα αποτελείται από Δημοτικούς Συμβούλους και από φορείς της περιοχής για να οργανώσει τις παραπέρα ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να εμποδίσουμε αν μπορέσουμε έστω και την τελευταία στιγμή την ίδρυση της ΠΟΑΥ, η οποία θα είναι καταστροφική για την παράκτια ζώνη του Δήμου μας και την ανάπτυξη της περιοχής μας γενικότερα.

Στην προσπάθειά μας αυτή σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε και να ενεργοποιηθείτε παίρνοντας αποφάσεις των Συμβουλίων σας, τις οποίες να αποστείλετε στην Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και σε όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες (Υπουργείο, Περιφέρεια, Βουλευτές κλπ).

Θα σας κρατάμε ενήμερους για την πορεία της υπόθεσης.

Μετά τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ


- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΣ 492020.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad