Αστακός: Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

06 Οκτωβρίου 2020

Αστακός: Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών


Αστακός, 6.10.2020

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 στον Αστακό, η Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργάνωσαν ο Δήμος Ξηρομέρου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία & Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου", σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Αστακού στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος.

Η διαδρομή στην οποία συμμετείχαν αρκετοί εθελοντές αιμοδότες καθώς και μαθητές σχολείων, ξεκίνησε από τον Παιδικό Σταθμό Αστακού και τερμάτισε στην παραλία του Αστακού (θέση άγκυρα), όπου μετά από σύντομη τελετή άναψε η φλόγα των Εθελοντών Αιμοδοτών.

Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Βασίλης Πολύζος, ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου κ. Παναγιώτης Παλιογιάννης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αστακού κα Γιάννα Ζούλα και τα μέλη του συλλόγου, η Πρόεδρος του Αστακού κα Αρετή Γριτσίπη, ο κ. Γιάννης Τζαχρήστας από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Φυτειών «ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΩΣ», ο κ. Λευτέρης Πιτσινέλης από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχοντοχωρίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», εθελοντές αιμοδότες, δημότες και μαθητές των σχολείων.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης τόνισε μεταξύ άλλων: 

«Υποδεχόμαστε σήμερα τη 18η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών και ανάβουμε τη φλόγα της αγάπης. Το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και του εθελοντισμού γενικότερα, είναι ισχυρό.

Ο εθελοντισμός έρχεται να αντισταθμίσει την τάση που επικρατεί στις σύγχρονες κοινωνίες να αξιολογούνται όλα σύμφωνα με την υλιστική τους αξία. Ο εθελοντής αιμοδότης χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, προσφέρει λίγο από το αίμα του, ενώ παράλληλα δίνει ελπίδα και δύναμη. Η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί πράξη αλληλεγγύης, αγάπης και αλτρουισμού. Αποτελεί τον κώδικα αξιών και οδηγεί στην ηθική ανάταση τον αιμοδότη.

Το αίμα είναι αγαθό σε έλλειψη. Δεν διατίθεται στα ράφια, δεν πωλείται με αντίτιμο, δεν παράγεται σε εργοστάσια. Το δημιουργεί μόνο ο ανθρώπινος οργανισμός και το προσφέρει μόνο η ανθρώπινη ευαισθησία.

Σύμφωνα με στοιχεία του Π.Ο.Υ. η χώρα μας καλύπτει μόνο το 50% των αναγκών της σε αίμα από εθελοντές αιμοδότες. Στόχος είναι η προσέλκυση εθελοντών αιμοδοτών ώστε να καλύπτεται το 100% από εθελοντές αιμοδότες και όχι δότες αντικατάστασης.

Η Αιμοδοσία από τον Σύλλογο Γυναικών είναι θεσμός, ενώ παράλληλα και άλλοι Σύλλογοι με πλειοτρόπες δράσεις αποδεικνύουν έμπρακτα την ανθρωπιστική τους διάθεση και την κοινωνική διάσταση της εθελοντικής συμμετοχής.

Καταληκτικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών, το ΔΣ του Νομικού Προσώπου του Δήμου και τον Πρόεδρο αυτού, τον Αντιπεριφερειάρχη μας κύριο Δημητρογιάννη Λάμπρο για την τιμητική συμμετοχή του, ιδιαίτερα τους ήρωες της καθημερινότητας, τους εθελοντές αιμοδότες και όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ σήμερα.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ,,,ΣΤΗ ΖΩΗ».

Εκ του Δήμου ΞηρομέρουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad