Το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Ξηρομέρου και ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού διοργανώνουν Ποδηλατοδρομία - Πεζοπορία - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Οκτωβρίου 2020

Το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Ξηρομέρου και ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού διοργανώνουν Ποδηλατοδρομία - Πεζοπορία


Ο Οκτώβρης τα τελευταία χρόνια, έχει θεσμοθετηθεί ως ο μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ευρώπη. Περίπου 1 στις 8 γυναίκες θα εμφανίσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους τη νόσο.

Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια η επιστήμη έχει κάνει άλματα στη θεραπεία του καρκίνου του στήθους. Με σύγχρονες και απόλυτα εξατομικευμένες θεραπείες, ο καρκίνος του στήθους, αν εντοπιστεί στα αρχικά στάδια μπορεί να ιαθεί.

Γι αυτό το λόγο, την Κυριακή 25/10/2020, στις 5.00 στην παραλία Αστακού (θέση Άγκυρα), το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Ξηρομέρου και ο Σύλλογος Γυναικών Αστακού διοργανώνει ποδηλατοδρομία για όσες διαθέτουν ποδήλατο και όρεξη, και περίπατο για τις υπόλοιπες και με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να στείλουμε δύο μηνύματα.

Το ένα είναι μήνυμα ελπίδας στις γυναίκες που νοσούν ή που έχουν ήδη νοσήσει, ότι το τέρας του καρκίνου του στήθους μπορεί να νικηθεί. Το δεύτερο είναι το μήνυμα της πρόληψης σε όλες τις γυναίκες. Να κάνουμε ένα δώρο ζωής στον εαυτό μας, να μην ξεχνάμε την ετήσια μαστογραφία μας, μιας κι όσο νωρίτερα εντοπιστεί η ασθένεια τόσο πιο σίγουρη και ανώδυνη είναι η ίαση.

Σας περιμένουμε όλες σε αυτή τη δράση ζωής, δύναμης και αισιοδοξίας.

Στο τέλος της δράσης στην Άγκυρα θα μιλήσουν οι:

Γιάννης Τριανταφυλλάκης - Δήμαρχος Ξηρομέρου
Όλγα Πάιρα - Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος
Αλέκα Κουμέλη - Νηπιαγωγός




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad