Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ: Ορθή και απολύτως εύλογη η διαφωνία της τοπικής κοινωνίας στο συγκεκριμένο σχέδιο Π.Ο.Α.Υ. - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

15 Νοεμβρίου 2020

Τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ: Ορθή και απολύτως εύλογη η διαφωνία της τοπικής κοινωνίας στο συγκεκριμένο σχέδιο Π.Ο.Α.Υ.


Ημερομηνία, 14.11.2020

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΑΥ
ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ραντεβού με τηλεδιάσκεψη με τους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Χαρίτση, κ. Σταύρο Αραχωβίτη και κα Πέτη Πέρκα.

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου το απόγευμα, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Ξηρομέρου, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση ανάμεσα στο Δήμαρχο Ξηρομέρου, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα και τους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ: κ. Αλέξη Χαρίτση, Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη, Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και κα Πέτη Πέρκα, Αναπληρώτρια Τομεάρχη Ενέργειας & Περιβάλλοντος.

Σε μία συνάντηση που προετοιμάστηκε πολύ καλά, με δουλειά αρκετών ημερών, με την βοήθεια της επιστημονικής συνεργάτιδας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικής Συμμαχίας και πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ του νομού κ. Ηρώς Ζαβογιάννη, με διαρκή επικοινωνία και προσκόμιση στοιχείων που αφορούν την υπόθεση της υπό θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, οι τρεις τομεάρχες άκουσαν με προσοχή τα επιχειρήματα του Δημάρχου και εκπροσώπων της Επιτροπής Αγώνα, που στοιχειοθέτησαν την αντίθεση τους με το συγκεκριμένο σχέδιο της Π.Ο.Α.Υ.

Με στοιχεία έδειξαν ότι το συγκεκριμένο προτεινόμενο σχέδιο Π.Ο.Α.Υ. πάσχει πολλαπλώς:

1. Ως προς την διαδικασία, γιατί στα πλαίσια της διαβούλευσης δεν ζητήθηκαν ποτέ οι θέσεις και οι απόψεις της τοπικής κοινωνίας και ούτε υπάρχουν στο φάκελο της επίμαχης προτεινόμενης Π.Ο.Α.Υ. Η τοπική κοινωνία αγνοήθηκε προκλητικά.
2. Ως προς την ουσία, γιατί το συγκεκριμένο προτεινόμενο σχέδιο Π.Ο.Α.Υ. παραβιάζει το γράμμα και το πνεύμα της νομοθεσίας, που ζητά σαφώς την ύπαρξη συγκεντρωτικής λογικής και οικονομίας του θαλάσσιου χώρου, ώστε να τακτοποιηθούν οι άναρχες χωροθετήσεις του παρελθόντος και να μπει μία σειρά και μία τάξη στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών. Αντ' αυτού κάποια τοπικά συμφέροντα, νιώθοντας ότι έχουν την δύναμη και το ανεξέλεγκτο, χρησιμοποίησαν τον νόμο για να δώσουν νομιμοποίηση στην αναρχία, την αταξία και στα λάθη του παρελθόντος και να συμπεριλάβουν στην Π.Ο.Α.Υ. και την παράκτια ζώνη, η οποία εξαιρούνταν σαφέστατα και δεν συμπεριλαμβάνονταν στις δύο Π.Ο.Α.Υ. που ο νόμος πρότεινε για την περιοχή.

Οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκαν και τα δύο επιχειρήματα ως ορθά και απολύτως εύλογα, λέγοντας για το πρώτο, ότι η γνώμη των τοπικών κοινωνιών δεν είναι αποδεκτό να μην έχει καν ζητηθεί και για το δεύτερο, ότι εδώ έχουμε μία σαφή στρέβλωση του νόμου για τις ΠΟΑΥ, όπου αντί συγκέντρωσης προτάσσεται η διασπορά. Επιπλέον, εκτενής συζήτηση έγινε για το πώς πρέπει οι χωροθετήσεις να κουμπώνουν στο σχεδιασμό των Περιφερειών και των Δήμων για πολύπλευρη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι τρεις τομεάρχες κλείνοντας δήλωσαν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, θα επιδιώξουν μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενημέρωση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε να καθοριστούν οι επόμενες πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad