Τηλεκπαίδευση: Φιάσκο και διαμαρτυρίες γονέων σε όλη τη χώρα - "Όλα καλά" λέει το υπουργείο Παιδείας - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

18 Νοεμβρίου 2020

Τηλεκπαίδευση: Φιάσκο και διαμαρτυρίες γονέων σε όλη τη χώρα - "Όλα καλά" λέει το υπουργείο Παιδείας


Προβλημάτων συνέχεια για την τηλεκπαίδευση και στην πρεμιέρα δημοτικών και νηπιαγωγείων. Πολλά παράπονα από τους γονείς. Το υπουργείο Παιδείας πάντως βλέπει τα πάντα να κυλούν ομαλά.


Με προβλήματα ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης η διαδικασία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου. Γονείς σε όλη τη χώρα διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν μπορούσαν να συνδεθούν, ότι πέφτει το σύστημα ή ότι παρουσιάζονται προβλήματα σε πολλές περιοχές (Αττική, Θεσσαλονίκη, Κρήτη) κατά τη διαδικασία.

Τα προβλήματα είχαν κάνει την εμφάνισή τους από την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την οποία με τηλεκπαίδευση λειτουργούσαν μόνο γυμνάσια και λύκεια.

Δυστυχώς οι καταγγελίες γονέων για δυσκολίες ή και αδυναμία σύνδεσης ήταν πολλές.

Ένας γονέας έγραψε συνοψίζοντας μάλλον τη γενική εικόνα: "Μία πλατφόρμα που διαρκώς κολλάει, παιδάκια που νυστάζουν καθώς στις 2 το μεσημέρι έχουν μάθει να χαλαρώνουν από το σχολείο έχοντας μόλις γευματίσει και όχι να αρχίζουν μάθημα, διαρκές χάος από φωνές που η μία πέφτουν πάνω στην άλλη όταν υπάρχουν ανοιχτά μικρόφωνα καθώς τα 6χρονα θέλουν να μιλήσουν στους φίλους τους και δασκάλες τόσο μα τόσο εγκλωβισμένες, να προσπαθούν για το καλύτερο σε ένα μοτίβο άβολο και παντελώς αντιεκπαιδευτικό".

Σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρχε ήχος, σε άλλες δεν ήταν επιτυχής η σύνδεση, ή μετά από λίγο το σύστημα "πετούσε" όσους κατάφεραν να συνδεθούν.

"Όλα καλά" τα είδε το υπουργείο Παιδείας

Παρά τις διαμαρτυρίες πάντως, το υπουργείο Παιδείας, κάνει λόγο για "μεμονωμένες" περιπτώσεις και επισήμαναν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα webex.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση, "περισσότερα από 47.000 τμήματα δημοτικού και νηπιαγωγείου είναι συνδεδεμένα αυτή τη στιγμή και πραγματοποιούν τηλε-εκπαίδευση. Ο παραπάνω αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad