Παναγιώτης Στάϊκος: Η σωστή χρήση της μάσκας προστασίας για τον Covid σώζει ζωές σε συνδυασμό με τα γυαλιά, την ασπίδα και τα γάντια - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

25 Νοεμβρίου 2020

Παναγιώτης Στάϊκος: Η σωστή χρήση της μάσκας προστασίας για τον Covid σώζει ζωές σε συνδυασμό με τα γυαλιά, την ασπίδα και τα γάντια


Η σωστή χρήση της Μάσκας Προστασίας για τον Covid σώζει ζωές σε συνδυασμό με τα γυαλιά, την ασπίδα και τα γάντια!!!


Έτσι χθες και πάλι ο Αγαπημένος μου Συνάδελφος και φίλος Παθολόγος Ηλίας Γκάτσης, μου ανακοίνωσε πως το τελευταίο Μοριακό Pcr test, το οποίο έκανα την Κυριακή το απόγευμα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου βγήκε και αυτό αρνητικό, όπως είχαν βγει και τα τρία προηγούμενα και θέλω για μια φορά ακόμη να του εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου και την ευγνωμοσύνη μου!!!

Αυτό δεν σημαίνει, πως άντε και ξεμπερδέψαμε με τον Κορονοιό.

Σημαίνει πως επειδή υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στην Κοινότητα μέχρι να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, θα πρέπει τώρα να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και δράττοντας την ευκαιρία θέλω να παρακαλέσω θερμά Ιερέα της Περιοχής μας, ο οποίος τελεί Θείες Λειτουργίες με την συμμετοχή πιστών, να σταματήσει και μάλιστα προτείνει σε κάποιες γυναίκες να μην φορούν μάσκα, όπως έχουν καταγγείλει κάποιες γυναίκες, λέγοντας πως αν σας επιβληθεί πρόστιμο, θα το πληρώσει εκείνος.

Για όνομα του Θεού είναι δολοφονικό, εάν συμβαίνει αυτό.

Εδώ θέλω να ευχαριστήσω το παλικάρι μου τον γιο μου τον Γιώργο, που διαπρέπει ως Γιατρός Εργασίας στην Γαλλία και με κάνει πολύ Υπερήφανο, ο οποίος όταν είδε, πως δεν θα έκλεινα το Ιατρείο, που μου έλεγε από τον Φεβρουάριο: Πατέρα κλείσε το ιατρείο γιατί θα πεθάνεις, φρόντισε και μου βρήκε τις πανάκριβες μάσκες P3 υψηλής προστασίας με την βαλβίδα ζωικού άνθρακα στο χάρτινο κουτί (τις οποίες φοράνε στις ΜΕΘ, πάνω από τις οποίες φοράω και απλή Χειρουργική) ,τις οποίες πλήρωσε 600 ευρώ και τις άλλες τις P2 μέσα στην νάιλον σακούλα, για τις οποίες πλήρωσε άλλα τόσα και μπορώ να πω, πως μου έσωσε μαζί με την βοήθεια του θεού την ζωή, γιατί αν είχα κολλήσει, λόγω της εγχείρησης στον πνεύμονα μου, θα ήμουν πιθανότατα νεκρός.

Γι αυτό κάνω έκκληση προς όλους:

Φοράτε την μάσκα, όχι για να μην πάρετε το πρόστιμο, αλλά αν την φοράτε σωστά, σας σώζει τις ζωές, μαζί με την αποφυγή συγχρωτισμού και τήρησης αυστηρών κανόνων ατομικής υγιεινής!!!

Εμένα κάποιος ανόητος ανώνυμος σε ένα σχόλιο σε Blog, ο οποίος κάποιος μου είπε, πως πιθανά να ήταν και γιατρός, με έγραψε περιεκτικά ως ο μασκοφόρος, αφού και το καλοκαίρι στην παραλία πάντα είχα κοντά την μάσκα μου και όταν με πλησίαζε κάποιος σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων, την φορούσα αμέσως!!!

Και σωστό φόρεμα σημαίνει να καλύπτει η μάσκα σφιχτά την μύτη και το πιγούνι, γιατί διαφορετικά κοροϊδεύετε τον εαυτό σας και τον θέτετε σε μεγάλο κίνδυνο αν μάλιστα βρεθείτε σε χώρο, που υπάρχει μεγάλος συνωστισμός, τον οποίο θα πρέπει να αποφεύγετε σαν το διάβολο το λιβάνι, που λέει και ο λαός μας.

Τώρα για το πως πέρασα στην καραντίνα μου και πως περνούσε η ώρα μου, αφού εκ φύσεως ανήκω στους δραστήριους ανθρώπους, όπως με ρώτησε ένας φίλος, του είπα διαβάζοντας αγαπημένα μου βιβλία (όπως ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ) πάντα με καλή μουσική και με την θαλπωρή του τζακιού μας, περνούσαν οι ώρες χωρίς να το καταλάβω και ξεκουράστηκα και λίγο, που μάλλον το είχα ανάγκη!!!

Γνωρίζοντας πολύ καλά πως δεν είναι αδύνατο, μετά από 20 ημέρες να μου έρθει πάλι στο Ιατρείο μου ασθενής με Κορονοιό.

Εγώ αυτό που κάνουν κάποιοι συνάδελφοί μου, οι οποίοι ασκούν ιατρική μόνο με ραντεβού, που ρωτούν τον ασθενή αν έχει πυρετό, να πάνε κατευθείαν στο Νοσοκομείο, δεν σκοπεύω να το κάνω και ας υποστώ την ίδια δοκιμασία. Και σε σπίτι ακόμη και αν με καλέσουν, που θα υπάρχει ασθενής με πυρετό θα πάω, αφού όποιος έχει πυρετό δεν σημαίνει πως έχει μόνο Κορονοιό.

Και έτσι πάλι κάθε ημέρα τα πρωινά στο ιατρείο και με το σούρουπο τον καθιερωμένο περίπατο στο λιμάνι.

Αστακός 24/11/2020 

Με υπευθυνότητα, υπομονή, ευγνωμοσύνη και αγάπη. 

Dr. Παναγιώτης Στάικος 
Ειδικός Γενικός Ιατρός Πτυχιούχος Ιατρικής Αθηνών 
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad